Home / basisschool polhaar luidt carnaval in met gekke haren dag

basisschool polhaar luidt carnaval in met gekke haren dag

Op maandag 12 februari wordt het carnaval op de Polhaar volgens traditie ingeluid met de gekke-haren-dag. Op die dag mag iedereen op de Polhaar met een eigen creatie van zijn of haar kapsel naar school. Dat kan al eenvoudig met een pruik. Maar in de loop van de jaren zie je de creaties steeds gekker worden. Zo hoef je niet meer op te kijken van komkommers, rietjes of wc-rolletjes die in het haar zijn verwerkt. Het is altijd een zeer kleurrijk en bijzonder gezicht.

Tijdens de gekke-haren-dag wordt net als vorig jaar een verkiezing gehouden voor de nieuwe prins of prinses carnaval. Hierbij zullen twee kinderen van groep 8 zich als kandidaat prins of prinses voorstellen. Dat zijn dit jaar Britt en Majlen. De kinderen van de Polhaar mogen na de presentatie hun stem uitbrengen. De uitslag hiervan wordt op de carnavalsmiddag bekendgemaakt, waarna de nieuwe prins of prinses voorgaat in het feestgedruis.

De nieuwe prins of prinses en zijn/haar adjudanten worden bijgestaan door de Raad van Elf. Die bestaat dit jaar uit: Guido, Vera, Dennis, Sophie, Mireille, Mika, Vigo, Stan en Noor.

Lees ook

Pieter van Gurp viert honderdste verjaardag

DALFSEN – Oud predikant Pieter van Gurp vierde afgelopen donderdag zijn honderdste verjaardag. De gehele …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.