Home / asbest zorgt ook in ommen voor grote zorgen

asbest zorgt ook in ommen voor grote zorgen

Annie Schreijer-Pierik heeft namens het CDA al sinds 2015 aangedrongen op een integrale EU-asbestverwijderingsstrategie, onder meer conform het motto: “Zonnepanelen erop, asbestdaken eraf”. Tijdens het gesprek met Ommenaren in de schuur van de familie Slotman aan de Tussenweg kwamen vele vragen naar voren. Met name de kosten die het verwijderen van asbest met zich meebrengt, baart de meesten flinke zorgen.

Smit liet weten dat op aandringen van Annie Schreijer er al een eerste financieringsconstructie van het Europees Fonds voor Strategische investeringen (EFSI) in de provincie Limburg is ingezet. Het CDA pleit ook in de Tweede Kamer voor aanpak van asbestdaken. CDA Tweede Kamerlid Maurits von Martels bezoekt Ommen op 9 maart en zal ook met betrekking tot de problematiek rond asbest met de bewoners in gesprek gaan.

Bij het thema zorg, dat in Nijenhaghen werd besproken, kwamen uiteenlopende vragen aan de orde. Joke Schonewille van het Samen Doen team, waarin de verschillende disciplines elkaar ontmoeten, wist op de vragen van de Ommenaren adequaat antwoord te geven. Vanuit het publiek werd duidelijk dat het te maken krijgen met zorg heel verschillend is. De één weet precies welke weg moet worden bewandeld en voor een ander is het tasten in het duister.

Arent Beugelink lichtte het nieuwe project “vrijwillige ouderadviseurs” toe. Over een maand start dit particulier initiatief, dat is ontstaan uit de ouderenbonden. “Het gaat om het helpen van elkaar als ouderen met een vraag zitten. De vrijwilligers kunnen ook helpen om te verhelderen wat de echte vraag is’, vertelt Beugelink.

Lees ook

Geen trainerswissel heren 1 en 2 bij ASC’62

DALFSEN – Het contract met Piet de Jong (37) lag al vast tot en met …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.