Home / afspraken voor veilig halen en brengen bij cazemierschool oudleusen

afspraken voor veilig halen en brengen bij cazemierschool oudleusen

De gemeente, de verkeersouders en de school willen het lopen en fietsen stimuleren. Door goede afspraken te maken over het parkeren van de auto’s (niet dichtbij de school) en het opstellen van fietsen, kan de schoolomgeving veilig(er) worden. In het convenant zijn de afspraken daarover vastgelegd. Namens de verkeersouders was coördinator Frieda Schuurman van VVN afdeling Dalfsen aanwezig. Zij benadrukte ook nog eens het belang van de verkeersouders bij de diverse scholen.

De belangrijkste bepalingen voor ouders en leerlingen van de Cazemierschool is dat de Spiegelstraat, waaraan de school is gevestigd bij het halen en brengen van kinderen met de auto, een eenrichting straat gaat worden.

“Ouders moeten de straat vanaf de Dommelerdijk inrijden en de afspraak is dat dat er geen kinderen meer afgezet worden aan de Dennenkamp”, aldus Linda Pereboom directeur van de bassischool De Cazemier. “Op die weg wordt namelijk zeer hard gereden. Ook is de afspraak gemaakt dat er niet langer meer geparkeerd zal worden aan de straat, door mensen die langere tijd op school moeten zijn. Daarvoor zijn de parkeerplaatsen bij De Wiekelaar. Zo blijft het zicht op de straat bij de school vrij.”

De regeling is voortgekomen uit het verkeers-en vervoersplan van Dalfsen. Daarin is door de gemeente uitgesproken dat de verkeersveiligheid rondom de scholen in de gemeente Dalfsen verbeterd moet worden.

Lees ook

Fietstocht van Saam Welzijn vanuit Dalfsen

DALFSEN – Saam Welzijn in Dalfsen houdt op dinsdag 27 juli weer een fietstocht. Vertrek …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.