Home / zoekplaatje van de week

zoekplaatje van de week

Dit is het achtste zoekplaatje uit deze reeks. De foto is in 1959 gemaakt (zie oplossing vorig zoekplaatje). Van deze foto weten we verder dat hij bij een publieke houtverkoop voor kasteel Eerde is gemaakt. Wie is deze man?

Met dank aan mevr. de Lange – Scholten, Egbert en Leendert Scholten, mevr. Ramerman – Pasman en Johan Binnenmars voor de (uitgebreide) informatie over het vorige zoekplaatje in deze reeks (dsc_24497, week 50, eveneens mannen bij publieke houtverkoop voor kasteel Eerde):

– De man links op de foto is Jan Hendrik Scholten, geboren in 1916 als zoon van Egbert Scholten en Leida Kamphuis. Hij woonde met zijn gezin in Arriën wat nu de Middenweg is, later zijn ze verhuisd naar de Hardenbergerweg in Ommen. Hij is overleden op 1 september 1997.
– De man rechts op de foto is Albert Pasman, geboren op 12 mei 1917 te Varsen, als zoon van Hendrik Pasman en Johanna Roddenhof. Hij is op 12 mei 1943 getrouwd met Hendrika Klomp in Den Ham en woonde aan de Ganzemars in den Ham. Hij is overleden op 26 augustus 2001 te Den Ham.
– Het jaar van publicatie is inmiddels ook bekend: 1959. We hebben n.l. een krantenartikel teruggevonden uit 1959 onder de titel “Houtverkopingen komen nog veelvuldig voor in Salland” waarbij een paar van deze foto’s zijn gebruikt.

Reacties met vermelding van archiefnummer dsc_24489 graag verzenden naar zoekplaatje@OudOmmen.nl, of deponeren in de brievenbus v/d stichting OudOmmen.nl: Hammerweg 10 in Ommen.

Lees ook

Gemeente Hardenberg is op zoek naar jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.