winnaars sportverkiezing 2017 bekend

  Sportman van het jaar: Niek Kimmann
  Niek Kimmann werd eerder al in 2014 en 2015 uitgeroepen tot Sportman van het Jaar in de gemeente Hardenberg, maar moest vorig jaar genoegen nemen met een tweede plaats achter Paralympisch wielrenner Arnoud Nijhuis. Die was, evenals zwemmer Leon van den Hof, ook tijdens deze sportverkiezing genomineerd.
  Met onder meer zijn tweede nationale titel en zijn vierde plaats op het wereldkampioenschap in 2017 werd Niek Kimmann, die zelf niet aanwezig kon zijn, weer gekroond tot beste sportman. Achter Kimmann eindigde Leon van den Hof op een tweede plaats. Hij pakte in 2017 drie titels tijdens het Nederlandse Junioren & Jeugd Kampioenschappen korte baan en lange baan. Titelverdediger en Nederlands kampioen tijdrijden Arnoud Nijhuis moest genoegen nemen met een derde plaats.

  Sportvrouw van het jaar opnieuw Kyra Lamberink

  Bij de vrouwen werd wielrenster Kyra Lamberink evenals 2016 de beste Hardenbergse sportvrouw. Zij pakte vorig jaar het zilver tijdens de wereldbeker teamsprint en werd onder meer Europees kampioen teamsprint in de klasse U23. Daarnaast veroverde Kyra Lamberink de Nederlandse titel op het onderdeel 500 meter.
  Kyra Lamberink kreeg met die indrukwekkende prestaties tijdens de sportverkiezing van de gemeente Hardenberg de voorkeur voor de titel van Sportvrouw van het Jaar boven vijfvoudig Nederlands kampioen schietsport Evelyn Polman en Lisa Joosse, die vorig jaar bij het paardrijden zowel clubkampioen als Overijssels kampioen werd.

  Sportploeg van het jaar: Selectiezwemmers DAC Dedemsvaart

  De prijs voor de Sportploeg van het Jaar ging voor het eerst naar zwemmers. In de verkiezing bleef zwemploeg DAC Dedemsvaart de andere genomineerden, de korfballers van Juventa 1 en de voetballers van vv EMMS 1, voor. DAC Dedemsvaart wist vorig jaar promotie naar de hoofdklasse af te dwingen.

  Sporttalent van het jaar opnieuw Kas Haverkort

  Bij de sporttalenten werd karter Kas Haverkort voor het tweede jaar op rij en voor de vierde keer in totaal uitgeroepen tot winnaar. Kas Haverkort won vorig jaar de eerste plaats in het DKM-kampioenschap en werd kampioen in de OK Junior-klasse. Hij kreeg van sportkoepel NOC*NSF een internationale talentstatus.

  De volledige uitslag van de sportverkiezingen 2017:
  Sportman van het Jaar:
  1. Niek Kimmann (fietscross)
  2. Leon van den Hof (zwemmen)
  3. Arnoud Nijhuis (wielrennen/paracycling)

  Sportvrouw van het Jaar:

  1. Kyra Lamberink (baanwielrennen)
  2. Evelyn Polman (schietsport)
  3. Lisa Joosse (paardrijden)

  Sportploeg van het Jaar:
  1. Zwemploeg DAC Dedemsvaart (zwemmen)
  2. Juventa 1 (korfbal)
  3. Vv EMMS 1 (voetbal)

  Sporttalent van het Jaar:

  1. Kas Haverkort (karten)
  2. Claudia Binnenmars (turnen)
  3. Sven Profijt (kickboksen)

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.