Home / voorbeschouwing avereest hervat de competitie tegen svv

voorbeschouwing avereest hervat de competitie tegen svv

Tekst: Ruben Hendriksen

Avereest staat met 16 punten derde op de ranglijst, maar heeft een wedstrijd tegoed op nummer twee DKB. VVA heeft één verliespunt minder dan de geel-zwarte combinatie uit De Krim. Helaas voor Avereest heeft Daarlerveen zich uit de competitie terug getrokken. Dit betekent drie punten minder voor VVA en maar liefst 12 doelpunten op het doelsaldo.

In voorbereiding op de hervatting van de competitie heeft Avereest al wel een aantal oefenwedstrijden gespeeld. De resultaten hierin geven vertrouwen voor een voortvarend tweede deel van de competitie. In Wilsum werd met 0-3 gewonnen van de plaatselijke VV, hierna werd SC Balkbrug verslagen met 3-1 en afgelopen dinsdag werd tegen USV met 1-1 gelijk gespeeld. Geen gekke prestatie, USV speelt in de Derde Klasse Noord en is daar middenmoter. (Ter vergelijking: Avereest speelde vorig seizoen ook in Noord, maar dan in de Vierde Klasse en eindigde als vijfde.)

De tegenstander van komende zaterdag, SVV ‘56, heeft statistieken die iets minder zijn dan die van VVA. 14 punten uit negen wedstrijden en een doelsaldo van +10. Het doelsaldo is wel wat beter dan dat van Avereest. VVA heeft een doelsaldo van +7. De laatste wedstrijd van SVV was ook op 16 december. Er werd toen met 1-3 verloren van koploper PH.

Avereest heeft dit seizoen nog niet eerder gespeeld tegen SVV. Vorig seizoen bleef de uitslag in Sibculo steken op 0-0 en in Balkbrug won VVA met 3-2. Deze zaterdagmiddag zullen de tricolores er alles aan doen om wederom de drie punten aan De Balk te houden om zo de tweede plek in bereik te houden.

De wedstrijd VV Avereest – SVV begint zaterdag 27 januari om half drie op Sportpark De Balk in Balkbrug.

Lees ook

Het Boek van de Week

Het is vijftig jaar geleden dat de eerste Pluk verscheen. Aanvankelijk als feuilleton in het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.