voor en nabeschouwing asv57 aadorp zzvv zuidwolde marienberg

  Tekst: Alfred Dorgelo

  Tevens kijken wij met een schuin oog nog even terug naar het laatste oefenduel wat de roodzwarten afgelopen zaterdag speelden in Zuidwolde bij ZZVV. Voor het eerst in de twintigste eeuw spelen wij weer in competitieverband tegen de Aadorpers. De ploeg van trainer René de Visscher leek een abonnement te hebben op een levenslang verblijf in de kelder van het zaterdag amateurvoetbal. Wat ik oe brom!
  De vierde klasse was het toneel waarop de zwartwit-hemden hun voetbalkunsten ten toon spreiden. Wellicht was de hoop op een hoger niveau reeds in het voormalige veengebied begraven.
  Maar vorig seizoen kon eindelijk de felbegeerde vlag hoog in top op sportpark ’t Heuveltje.

  Aadorp werd namelijk glansrijk kampioen in de vierde klasse D en namen ze tot ieders verbazing van vriend alsmede menig vijand toch afscheid van de verfoeide kelder en hotseknotsen begonia voetbal.
  Het kan verkeren, jullie horen het Bredero nog zo zeggen…..Waarvan Akte! Ze zijn ondertussen beslist geen grijze muis . Neuh, de grote Jerry jaagt vaak vergeefs op de kleine Tom want bijvoorbeeld Banthum, Kloosterhaar, Hellendoorn om zo maar ff wat grote katers te noemen beten zich compleet of half stuk op de taaiheid van de Aadorpers.
  Ze zijn net wuivend riet, ze knakken nooit en zijn bijzonder buigzaam.
  Wij zijn gewaarschuwd voor deze kleine grote onbekende tegenstander. Rendementen uit de voorbereiding bieden geen garanties komende zaterdag…Zo waar ik zeg u!

  Zowel wij als Aadorp waren destijds volop in ontwikkeling. De uitslagen spreken boekdelen. Onder de rook van Almelo kan zo maar het stoplicht op rood komen te staan voor de Westerparkbewoners. Oefenmeester Niels van ’t Hoog, die gelukkig ook volgend seizoen te bewonderen is op het Westerpark, kende een gebrekkige voorbereiding op de tweede helft van het seizoen. Vele afwezigen wegens weekendjes weg, vrienden van Amstel live en blessures verstoorden jammer genoeg een vlekkenloze aanloop naar het duel met ASV’57.

  Zo ontbraken ook in de laatste test weer enkele basisspelers. Het was te merken in de achterhoede van de roodzwarten in het ternauwernood gewonnen oefenduel tegen de Zuidwoldiger Zaterdag Voetbal Vereniging (ZZVV). Mariënberg kwam door Tom de Lange nog wel op voorsprong maar voor de gebruikelijke 15 minuten onderbreking stelde ZZVV orde op zaken en ging met een 2-1 voorsprong de rust in. Na de thee maakten ze redelijk snel de 3-1 en leek het duel gelopen. Maar de veerkracht van de Mariënbergers en het kopiëren van onoplettenheid, ditmaal in de Zuidwolder verdediging, deed het duel kanten in het voordeel van de bezoekers.

  Dani van der Veen verkleinde de achterstand tot 3-2 en Rolf Hofsink profiteerde van goed doordrukken van collega-spits André Plaggenmarsch. In de 88e minuut besliste Vinnie de Vries het chaotische oefenpotje in het voordeel van de gasten. Mariënberg vertrok met de 3-4 winst uit het Drentse Zuidwolde. Wat het zegt…..ik weet het niet. De andere twee oefenwedstrijden werden daarentegen verloren maar zoals gezegd door vele on- en voorziene mutaties.
  Zaterdag in Aadorp gaat het eindelijk weer om het ‘echie’. Tellen excuses niet meer…..

  En hebben alleen winnaars een plan en zullen verliezers weer zoeken naar ontelbare redenen waarom het misschien fout ging.
  Bij vlagen zag ik afgelopen zaterdag in Zuidwolde mooie acties en een team die zich niet gek laat maken bij een achterstand.
  Hopelijk is het veld strak, groen en gelijkvloers op sportpark ’t Heuveltje.
  Ik gok op een ouderwetse 1-3 zege, pakken wij na afloop wel een verdiend pintje

  Het duel staat onder leiding van de heer Martin Bos en hij fluit om precies half drie voor de aftrap. Veule wille alvast en natuurlijk ontzettend veule succes! (AD)

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.