varsen en witharen in de schijnwerpers bij streekmuseum ommen

  Tekst: Harry Woertink

  Op drie avonden gaan huidige en vroegere bewoners van beide buurtschappen terug in de tijd. De avonden worden gehouden op dinsdag 13 februari, op woensdag 14 en op donderdag 15 februari in het Streekmuseum aan Den Oordt 7 in Ommen. De avond begint om 20.00 uur. Vanaf 19.30 uur is er een inloop met koffie en thee. Opgave vooraf is noodzakelijk.

  Historie
  De werkgroepen van de historische vereniging CCO hebben uit hun collecties bijzonder materiaal verzameld om over de historie van beide buurtschappen te vertellen en te laten zien. Een aantal boerderijen /woonboerderijen worden er uitgelicht; sommige bewoners beschikken nog over allerlei bezienswaardige voorwerpen die ze te leen geven voor deze avonden.

  Begonnen wordt met een presentatie van een hele serie foto’s over vroeger en nu. Daarna geeft Luuk Vogelzang een presentatie over vroegere tijden in de buurtschappen. Verder is er een tentoonstelling met veel informatie in woord en beeld die naast herkenning ook een mooie gelegenheid geven voor ontmoetingen met elkaar en te praten over herinneringen en verhalen uit vroeger tijden.

  Geïnteresseerden in hun eigen stamboom kunnen deze tijdens de avonden opvragen en laten afdrukken; dit wel voor zover de voorouders in de gemeente Ommen woonden. Belangstellenden voor de kijk- en luisteravonden kunnen zich uiterlijk tot en met zaterdag 3 februari 2018 opgeven bij Aldien Pasman tel. 0529 – 453446 of e-mail egbert.pasman@hetnet.nl

   

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.