unieke verhalenwedstrijd rondom de vecht

  Humoristisch, spannend, romantisch of beschouwend, alle genres zijn welkom, maar wel tegen de achtergrond van de Vecht en het Vechtdal. Wat deze verhalenwedstrijd zo bijzonder maakt is bovendien zijn grensoverschrijdend karakter: amateurschrijvers aan beide zijden van de Duits-Nederlandse grens kunnen meedoen.

  Initiatiefnemers van dit project zijn Vechtdal Marketing en de Landkreis Grafschaft Bentheim. Zij willen met deze wedstrijd het gezamenlijke gevoel tussen de Nederlandse en de Duitse Vechtregio’s bevorderen. Een vakkundige tweetalige jury kiest uit de inzendingen in beide landen de tien beste korte verhalen.

  Vervolgens wordt de 20 winnende schrijvers de gelegenheid geboden om tijdens een literaire workshop de puntjes op de i te zetten. Daarna worden alle verhalen naar het Duits respectievelijk Nederlands vertaald en in een boek uitgegeven. De amateurschrijvers hebben zo de mogelijkheid om het hele proces van het begin af aan mee te maken: van het schrijven van de eerste versie, de bewerking en de eindredactie tot aan de druk. Alle geïnteresseerde amateurschrijvers uit de regio’s langs de Vecht, van de bron in het Duitse Nordrhein Westfalen, tot aan de monding in Zwolle kunnen deelnemen.

  De jury aan Nederlandse zijde bestaat uit schrijfster Anita Drost (www.tekstissimo.nl) en kunstenaar-schrijver Arno Kramer (www.arno-kramer.nl). Samen met hun Duitse collega’s, schrijfster Eva Maaser en boekhandelaar Viola Taube, gaan ervoor zorgen, dat het boek een tastbaar en uniek bewijs van regionale creativiteit en Duits-Nederlandse samenwerking wordt.

  De publicatie van het boek is voor het najaar 2018 gepland. Daarnaast worden de winnende verhalen ook op de websites www.vechtverhalen.nl en www.vechtegeschichten.de gepubliceerd. Hier zijn ook de wedstrijdvoorwaarden te vinden. Ook zijn er aan beide zijden van de grens lezingen gepland.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.