Home / uit hei en dennen gulukkug niejoor

uit hei en dennen gulukkug niejoor

Het leverde niet veel op, maar de spanning zat er wel in hè. We waren niets gewend en vonden alles dat afweek van het gewone al zo avontuurlijk. Je hoorde harde carbidklappen en er hing overal een vreemde zoete geur.

Vorige week tussen kerst en nieuwjaar reden we nogal eens naar feestjes in ons beider familiekring. Mijn familie woont rond Breda, die van Gerrit in Rotterdam en omstreken. Bij mijn familie werd de verjaardag van ons nichtje gevierd. Daar stond mijn 65 jarig zusje uitnodigend te wachten. Het zusje, dat mij tot in den treure had verteld, dat een mens van boven de 60 wat ‘vet op de botten’ moet hebben. Staat je een ernstige ziekte of operatie te wachten, “dan heb je wat om bij te zetten”.

Dat hield ze 20 jaar vol. Nu was zij een maat 36 geworden vertelde ze trots. Kijk, dat is niet in de haak! Ander zusje van 52 is altijd slank gebleven, dus wie stond daar wat moeizaam haar buik in te houden? Ik werd overstelpt met kreten als “gewoon vetten en koolhydraten scheiden”, simpel toch? Na twee stukken taart en ander lekkers reden we naar Breukelen, waar een gigantisch diner zou plaatsvinden. Alle zussen met echtgenoten en kinderen druppelden binnen. Kun je dan roepen, “sorry, ik wil alleen maar kaas en worst”. Dat zou wel heel onbeleefd zijn. De volgende dag naar Zutphen om daar met Gerrit’s dochter en verloofde in een geweldig restaurant 4 uur te dineren. Dan vraag je ook niet om Spa en tomaten toch?

Dus begon mijn dieet vanaf 27 december, ik ging die zusjes wel even verbazen. Ging best een paar dagen goed. Wat kunnen Griekse yoghurt, kaas, worst, vis, je maag goed vullen zeg. Appeltje eitje, zo’n dieet. En toen zei mijn lijf: NEE!

Ik had het koud, alles deed zeer, dat was de gewichtsvermindering niet waard. Griep verschijnselen… Ik had toch wel de griepprik gehaald? In mijn onmetelijke wijsheid overgeslagen! Ik heb al twee thermometers versleten. Heb ik weer, griep zonder koorts! Google bevestigde dat!!

Antoinette

Lees ook

Kerstconcert in WH Zwart Hal

LEMELERVELD – Ad Huetink verzorgt op zaterdag 11 december een orgelconcert in de WH Zwart …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.