Home / uit hei en dennen grote schoonmaak

uit hei en dennen grote schoonmaak

Zo is de kofferbak gevuld met van alles dat een mens eventueel zou kunnen gebruiken bij onverwachte verkeerssituaties. Niet dat ik die ooit tegen ben gekomen, maar ik ben er wel op voorbereid! De achterbak is gevuld met een oude winterjas, oude en nieuwe wegenkaarten van Europa, gemak schoenen bij eventuele hindernissen, plastic tassen, sjaaltjes, paraplu’s, oude adressen van inmiddels overleden kennissen etc. Op de achterbank liggen sjaals, jasjes, vestjes, brillen en in de console voorin pepermuntjes, schaartjes, telefoonnummers, zonnebrillen, hondenpasjes van reeds lang overleden lievelingen e.d. Kortom, het is een ongeregeld zooitje in mijn auto.

Nu viel me een paar weken geleden op, dat mijn velgen wel heel beschadigd waren en de buiten- en binnenkant toe waren aan een grote beurt. Aha, wat zag de garagehouder na het weghalen van de oude velgen? Alle vier banden waren slecht tot zeer slecht. Tja, zo kan ik niet verder, dus “doe er maar 4 nieuwe banden op”. Tja, en dan heb je dus je auto wat verfraaid, maar wat valt dan de viezigheid binnen- en buiten op zeg! Even door de wasstraat en een autostofzuigertje erbij? Er zijn grenzen, die hele auto moet na vele jaren trouwe dienst eens een grote schoonmaakbeurt hebben en bij wie kan dat?

Daar wist verloofde raad op. In de autowasserij Iclean op de Rotbrink in Ommen is een Auto poetsbedrijf gevestigd met de naam JAN AUTOCLEAN. Zij maken je auto als nieuw, aan binnen en buitenkant. Je herkent je eigen auto niet meer als je hem af komt halen. De eigenaar is enorm trots op z’n bedrijf en vooral op dat wat hij aflevert. Zijn enthousiasme over mijn blijdschap was verrukkelijk. Wel vroeg hij zich af, hoe ik zo achteloos en nonchalant met deze mooie auto om kon gaan. Ik wilde nog iets roepen over gebruiksvoorwerp en hoe onbelangrijk een schone auto is, maar daarmee zou ik hem pijn hebben gedaan. Ik heb beloofd mijn leven te zullen beteren. En ik merk deze dagen, dat ik met zorg vieze plassen en bospaden mijd. Ik blijf die kleine enthousiaste man herinneren, die met z’n magere lijf al z’n krachten aanwende om een mooi product af te leveren. Zijn trots ontroerde me.

Antoinette

Lees ook

Oud papier voor De Broederband

BEERZERVELD – Iedere eerste zaterdag van de maand zamelt de Broederband uit Beerzerveld oud papier …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.