Home / thema avond over gedichten bij cultureel cafe dalfsen

thema avond over gedichten bij cultureel cafe dalfsen

Poëzie die mensen en dieren in hun kwetsbaarheid toont en daardoor verzacht. Poëzie waarin het zodanig mis gaat, dat je weet: “Dit moet anders”. Poëzie die expliciet een beroep doet op vriendschap. Tjitske leest werk van zichzelf, maar ook van Wislawa Szymborska tot Annie M.G. Schmidt, van Gerrit Komrij tot Gerard Reve. Jasper le Clercq componeert er veelkleurige, theatrale en verhalende muziek bij.

Over Tjitske Jansen
‘Ze imponeerde met een voordracht die zo helder, aards en licht van toon was dat het onmogelijk was in gedachten af te dwalen.’ (De Volkskrant)

Tjitske Jansen schrijft theaterteksten, proza en poëzie. Ze leest voor op radio, tv, theater- en literatuurfestivals, scholen en universiteiten in binnen- en buitenland, maar ook in huiskamers, bejaardentehuizen en gevangenissen. Ze heeft zich verbonden aan de traditie van de voordracht als kunstvorm. Ze bestudeert deze traditie en blaast haar met haar optredens nieuw leven in.

Over Jasper le Clercq
‘Vaak met humor, soms stemmig en ontroerend, zoals in Afscheidslied. Maar zijn werk is altijd origineel en toegankelijk’. (De Volkskrant)

Jasper le Clercq leidt een afwisselend muzikaal bestaan. Met Zapp 4 toert hij de hele wereld over. Met het Jasper le Clercq Quartet maakt hij veelkleurige, theatrale en verhalende muziek. Hij is als improviserend violist verbonden aan ‘New Niks’; een ‘adhd’ band die zowel rock, als de vrije kant van de muziek niet schuwt. Met ‘Jargon’ zweeft hij mee in het niemandsland tussen impro en compositie. Verder componeert en arrangeert hij voor allerlei (theater-) projecten.

De avond wordt gehouden op vrijdag 19 januari om 20.00 uur in de Trefkoele+ aan de Ruigedoornstraat 108 in Dalfsen. De zaal is open om 19.30 uur. De toegangsprijs is €7,50. Voor kaartverkoop kunt u terecht bij de Read Shop in Dalfsen/Ommen, bij Primera in Dalfsen en aan de balie van de bibliotheek Dalfsen/Nieuwleusen. Voor e-tickets of voor meer informatie, zie www.cultureelcafedalfsen.nl of bel 0529-432798.

Lees ook

Marijn de Vries nieuwe toezichthouder bij RTV Oost

REGIO – De Raad van Toezicht van RTV Oost heeft Marijn de Vries (42j) per …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.