Home / sluw fds troeft ozc af

sluw fds troeft ozc af

FDS werd opgericht in 1960 en verkeerde tot enkele jaren terug in coma. De club had geen elftal in de standaardklasse, tot enkele stapmaatjes uit Steenwijk de schouders onder de zo goed als leeggelopen club drukten. Onder het genot van een biertje borrelen fraaie plannen op, die in de meeste gevallen geen gestalte krijgen, maar in ‘het geval FDS’ liep het anders. De kroegmakkers die voetbalden bij d’ Olde Veste ’54, Steenwijker Boys en vv Steenwijk bliezen de comateuze patiënt ‘uut de Baarg’ nieuw leven in.

Vanuit de vijfde klasse werd twee jaar achtereen gepromoveerd en zelfs in de derde klasse gaat het naar behoren. Maar gekker moet het niet worden, het mag niet zo zijn dat dit vreemdelingenlegioen een echte club als OZC een draai om de oren geeft? Voor de ploeg uit Ommen trad de winterstop te vroeg in. De equipe van Pascal Weteringe begon net lekker te draaien, geeft weinig weg, maar heeft problemen met het vinden van het net. De minimalisten van 3D tegen de huurlingen van die klasse kun je met een klein beetje verbeelding stellen.

De wedstrijd speelde zich grotendeels af op de helft van de bezoekers. OZC had kreeg de meeste kansen. Al halverwege de eerste helft maande arbiter Ten Berge Ken van der Aa aan tot spoed bij het nemen van een uittrap. De captain nam keer op keer de tijd. Pas twee traininkjes in de benen en de wedstrijd duurde nog een poos. Het parool? Geduld is een schone zaak. En dat geduld werd beloond. Na iets meer dan een half uur viel niet de te verwachten 1-0, maar de 0-1. Patrick Hazebos is niet alleen net zo lang en slungelig als voormalig Engels international Peter Crouch, maar zeker zo doeltreffend.

Toch was de verwachting dat de elf van Weteringe na rust orde op zaken gingen stellen. De betere conditie moest de doorslag geven. Stukspelen die hap! Het moest alleen nauwkeuriger. Al het volk was nog niet eens uit de kantine als Nick Hekman zich op het middenveld verslikt. Ruwael Heijmans pikt het leer op en verschalkt invaller-doelman Rob Schuldink. OZC schrikt zich het lazarus. Zeker als even later Brian van der Zweerde vanuit een moeilijke hoek de 0-3 van het scorebord laat oplichten.

Tja, wat moet je. De thuisclub valt aan, maar te vaak slordig en fantasieloos. FDS houdt stand en heeft een keer de hulp van het aluminium nodig. Als in de slotfase Frank Jansen een geslaagde aanval afrondt lijkt dat een doekje voor het bloeden, maar de toeschouwers veren op als vrijwel direct daarna Jansen opnieuw toeslaat. 2-3. Kan het nog? Nee, Ten Berge vindt het mooi geweest. Leuk, mooi, aardig, dat optische overwicht, maar het gaat in het voetbal om de doelpunten. Het geroutineerde vreemdelingenlegioen uit Havelterberg was simpelweg effectiever dan de continu aanvallende thuisclub, die lange tijd maar geen rendement uit de jacht wist te peuren.

Stand 3D: Lutten 12-22, Hoogeveen 13-22 (+22), Tonego 13-22 (+14), LTC 12-20, Hardenberg ’85 11-19, ZZVV 12-16, Hollandscheveld 10-15 (+1), FDS 10-15 (-12), OZC 11-15, SCD ’83 12-13, SVN ’69 11-11 (-5), Fit Boys 11-11 (-12), BSVV 12-11 en SCN 10-5.

Foto’s en verslag: Willem Lampe

Lees ook

Oud papier Ommen

OMMEN – De leden van de Ommer muziekverenigingen De Bazuin, Soli Deo Gloria en Crescendo …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.