Home / rick vloggers

rick vloggers

Zo heb ik mijn kinderen ook opgevoed. Als je zondag wakker wordt, mag je beneden lekker televisie kijken. Dat deed ik vroeger zelf ook. Telekids, Boes Boes, Ferdi de Mier. Maar als ik nu op zondagochtend beneden kom, staat de tv uit. Mijn dochter kijkt filmpjes van twee meisjes die fluffy slijm maken en mijn zoon kijkt naar iemand die computerspelletjes doet.

Vloggers zijn de nieuwe helden. Vraag honderd kinderen wat ze later willen worden en je krijgt honderd keer hetzelfde antwoord: Youtuber. Volwassenen snappen daar niets van. Ik heb wel eens met mijn kinderen meegekeken naar die filmpjes, maar het gaat nergens over. Nee, dan Boes Boes. Die kon tenminste een fietsband repareren.

Experts zeggen dat het juist dat gewone, dat alledaagse is wat kinderen zo aantrekt. Een computerspelletje spelen, fluffy slijm maken op de tegelvloer. Een vlog geeft een inkijkje in het dagelijks leven van leeftijdsgenootjes. Wat doen ze? Welke kleren dragen ze? Wat vinden ze cool? En als je het zo bekijkt, heb ik vroeger nogal mijn tijd zitten te verdoen met die stomme tekenfilms.

Het gevolg is natuurlijk wel dat traditionele televisie hetzelfde lot beschoren is als de papieren telefoongids. En ik vrees dat zelfs Peppa Big daar niets aan kan veranderen.

Lees ook

Rode Kruis collecteweek

REGIO – Deze week is het de collecteweek van het Rode Kruis. Met een gift …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.