Home / prijzenregen op nieuwjaarsreceptie aco

prijzenregen op nieuwjaarsreceptie aco

Er werden vier nieuwe bestuursleden voorgesteld, te weten Tim van der Monde en Jan Boeve voor de weg- en baan wedstrijden, Anne Marsman voor de sponsoring, terwijl Hans Overduin de voorzittershamer overneemt.

Verder blikte Cor Bronk in zijn rol als voorzitter van de technische commissie terug op een succesvol 2017. Allereerst stond hij stil bij de groei van de vereniging, zowel in het aantal leden, alsmede de activiteiten.

Daarnaast werd er ook zeer goed gepresteerd door de atleten. Er waren meer dan 1250 inschrijvingen op 190 wedstrijden door het hele land, zowel op de baan als op de weg. 398 persoonlijke, 88 club en 55 baan/parcoursrecords werden gescoord.

In totaal behaalden de atleten 574 prijzen, waarvan 228 op baanwedstrijden en 356 op weg/crosswedstrijden.

Een vast onderdeel van de nieuwjaarsbijeenkomst is de bekendmaking van de “beste” atlete/atleet van het jaar, in de groepen junioren en senioren/masters.

Daarnaast werden aanmoedigingsprijzen uitgereikt.

Voor de vijf Nederlandse kampioenen, de baanatleten Yvonne Meijer en Nick Marsman en de cross/veldloop atleten Jolanda Dijk, Robert Gerritsen en Michiel Veldman waren er bloemen. Bij de ACO-competitie waren twee winnaars, senior Nick Marsman en master Jan Eikelboom.
De jaarprijswinnaars bij de junioren waren Romee Kramer, Rik Michiel Meinen, Amerins Ypma, Ruben Koppelman, Ingmar Bouwman en Jari Kouwen.

De aanmoedigingsprijs ging naar Ruben Koppelman, een talentvolle B-junior op de weg.

De meest opvallende prestaties kwamen van meerkamper Jari Kouwen, die daarmee de wisselbeker won. Hij scoorde 17x een pr, 8x een clubrecord en 4x een baanrecord. Daarnaast won hij 9x goud, 4x zilver en 4x brons op diverse wedstrijden.

Bij de senioren/masters wonnen Aline Kootstra, Nick Marsman, Tim van der Monde en Yvonne Meijer. De aanmoedigingsprijs ging naar Jolanda Dijk, een sprinttalent in wording.

Voor zijn motivatie en prestatiedrang kreeg Nick Marsman de wisselbeker uitgereikt. Hij pakte 17x een clubrecord, 16x een persoonlijk record, 12x een parcours/baanrecord en scoorde bij de senioren 1x goud op de nationale kampioenschappen indoor. Tevens won hij vele wedstrijden op de baan en op de weg waar hij 27x goud, 190 zilver en 14x brons pakte.

Zie www.acovanelderen.nl

Lees ook

10e Vechtgenotenrit doorgeschoven naar 11 juni 2022

OMMEN – De organisatoren van de Vechtgenotenrit hebben besloten de 10e rit door te schuiven …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.