Home / opening expositie cursisten louise bramer en wil van der linden in gemeentehuis hardenberg

opening expositie cursisten louise bramer en wil van der linden in gemeentehuis hardenberg

Louise Bramer en Wil van der Linden geven sinds enkele jaren schildercursussen in atelier Het Creatieve Erf van Erve ’t Hacht in Ane. De schilderijen op de expositie laten zien hoe liefhebbers van het schilderen met goede begeleiding kwalitatief tot grote hoogte kunnen stijgen. Tijdens de lessen gaat het om de individuele ontwikkeling van elke cursist, daarbij maakt het niet uit of iemand net begint met schilderen of al gevorderde is. Het ontwikkelen van een eigen herkenbare stijl is uiteindelijk het doel van de lessen.

Er wordt meestal gewerkt met thema’s zoals kleur, compositie of perspectief. Soms staat een schildertechniek centraal tijdens de les. De kunstgeschiedenis biedt inspiratie: de talloze manieren waarop je bijvoorbeeld een landschap of stilleven kunt schilderen laten zien dat niet één manier de goede is, maar dat er ontelbaar veel mogelijkheden zijn.
De werken die op de tentoonstelling te zien zijn, zijn dan ook zeer divers; van landschappen, stillevens en abstracte schilderijen tot stadsgezichten, bloemen en planten. Elk werk was een ontdekkingsreis voor de maker ervan, waarbij hindernissen werden genomen, nagedacht werd over hoe verder te gaan en keuzes werden gemaakt. Het resultaat levert een gevarieerde expositie op. De expositie in het bedrijfsrestaurant van het gemeentehuis is te zien tot en met 25 april 2018, tijdens de openingstijden van het gemeentehuis.

Lokale kunstenaars
In 2013 deed de gemeente Hardenberg de oproep aan lokale kunstenaars om zich in te schrijven voor een expositie in het gemeentehuis. Op deze oproep zijn meer dan twintig reacties gekomen. De kunstwerken komen te hangen in het bedrijfsrestaurant. Dit gedeelte van het gemeentehuis is voor iedereen toegankelijk. De expositie duurt steeds ongeveer drie maanden. De kunstcommissie beoordeelt de expositieaanvragen. Hierbij streeft de commissie naar kwaliteit en diversiteit.

Lees ook

Verras een mantelzorger

DALFSEN – Tijdens de landelijke Dag van de Mantelzorg op 10 november worden zo’n 500 …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.