Home / ook cda heeft vragen over gaswinning hardenberg

ook cda heeft vragen over gaswinning hardenberg

“We werden donderdag onaangenaam verrast over het bericht dat de NAM ook na 2020 gas wil winnen in Hardenberg met, zoals dat nu lijkt, onaanvaardbare risico’s. We voelen, ook in overleg met de Hardenbergse CDA-fractie, het college over de kwestie stevig aan de tand. Vooral omdat we vorig jaar nog afspraken dat we bij dergelijke aanvragen vooraf geïnformeerd zouden worden”, aldus woordvoerder Milieu en Energie Bouwien Rutten.

Er zijn nog veel vragen onbeantwoord. Samen met de fractie van GroenLinks zijn vragen ingediend naar aanleiding van berichtgeving in de media. De fracties willen weten of en hoe lang het provinciebestuur al op de hoogte was van de plannen van de NAM. Ook zijn er vragen gesteld over hoe de provincie en gemeenten zorg kunnen dragen voor de veiligheid van de inwoners van de regio Hardenberg. De NAM is van plan het gas uit de grond te halen met de omstreden methode ‘fracken’. De fracties zijn ook erg benieuwd wat het provinciebestuur hiervan vindt. Daarnaast willen beide partijen ook een uitspraak van het college over eventueel uit te keren schadevergoedingen.

Lees ook

Rick Evers: Kijk, dit moet je elke dag thuis doen

De mondhygieniëste, die op de website van de praktijk werd voorgesteld als preventie assistente, vroeg …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.