nieuwe exposities bij de koppel

  Deze expositie gaat over het herkennen van zangvogels en over hoe zij zich gedragen. Op zeven interactieve panelen is van alles te beleven: er zijn panelen met spannende, verlichte kijkgaten waar nesten en opgroeiende kuikens achter schuil gaan. Er zijn klepjes met wetenswaardigheden en je kunt luisteren bij geluidkastjes. Je leert er ook hoe je de mannetjes van de vrouwtjes kunt onderscheiden, of niet natuurlijk, want bij veel zangvogels is het eigenlijk niet te zien.

  Er is een grote zoekkaart waarop je verschillende dieren kunt ontdekken waarmee de vogels hun leefomgeving delen. Hier zijn ook dieren bij die op het menu staan van de zangvogels.

  Alle groepen 5 en 6 van de basisscholen in de gemeenten Hardenberg en Ommen worden uitgenodigd voor een lesprogramma. Een onderdeel hiervan is een vogelmemory, waarbij ook geluisterd wordt naar de geluiden van de vogels.

  In de filmzaal hangen t/m eind februari natuurschilderen van de ArtCrew Hardenberg. Ieder mens heeft zo zijn beperkingen. En juist de mogelijkheden naar boven halen, staat centraal in dit kunstatelier van de Baalderborg. Kenmerkend voor het werk van de kunstenaars is dat het zijn spontaniteit heeft behouden. De kunstenaars worden op geen enkele wijze belemmerd, wat leidt tot kleurige en bijzondere prestaties.

  De Koppel is te vinden aan de Vechtstraat 8 te Hardenberg, tel. 0523-273388. Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur, zaterdag en zondag van 13.00 tot 16.00 uur. De Koppel is ook een van de 5 Anjerpunten in het Vechtdal!

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.