Home / museum palthehof ontvangt belangrijke schenking

museum palthehof ontvangt belangrijke schenking

Jan Masselink werd op 10 augustus 1904 geboren aan de Burg. Backxlaan, in het huis naast café De Unie dat bij de brug over het kanaal de Dedemsvaart stond. Op de lagere school vielen zijn uitzonderlijke tekenprestaties al op en hij volgde verschillende cursussen en bezocht de Nationale Schildersschool in Utrecht.

Jan Masselink werd huis- en decoratieschilder en had een schildersbedrijf, eerst tegenover z’n geboortehuis, waar nu slagerij Kouwen een winkel heeft, en later op de plek waar nu Bos Bedden is gevestigd. In zijn vrije tijd tekende en schilderde Jan Masselink landschappen en stillevens. Na zijn pensionering verhuisde Masselink naar Zuidwolde en richtte zich volledig op het schilderen. Hij viel regelmatig in de prijzen bij inzendingen voor ‘Palet en Tekenschrift’.

Bij de bouw van het nieuwe gemeentehuis in Dalfsen werden vier zalen genoemd naar de belangrijkste schilders van de gemeente. Een van die zalen is de ‘Masselink-zaal’. Daar hangen twee tekeningen en twee schilderijen van hem. In museum Palthehof was slechts één schilderij van Masselink aanwezig, maar daar komt nu verandering in.

De historische vereniging mag zich verheugen in een royale schenking door zijn zoon Klaas Masselink. De schenking bestaat uit  twaalf olieverf schilderijen en 21 tekeningen. Deze kunstwerken kunnen nu een goed overzichtsbeeld geven van het werk van deze belangrijke kunstenaar uit Nieuwleusen.

Lees ook

CU Overijssel steekt IC medewerkers appeltje onder de riem

REGIO – De Statenfractie van de ChristenUnie heeft vorige week een waarderingsactie gehouden bij de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.