Home / longpunt hardenberg chronische hoestklachten oefeningen en ophoesttechnieken

longpunt hardenberg chronische hoestklachten oefeningen en ophoesttechnieken

Hoe beter je als patiënt om kunt gaan met je longziekte, hoe liever. Maar hoe doe je dat? Patiënten, familie, vrienden, zorgverleners en belangstellenden zijn eens in de maand van harte welkom om hun ervaringen te delen. Wie kan je beter vertellen hoe je in het dagelijks leven om kunt gaan met je ziekte, dan een patiënt? En wie kan beter vertellen hoe je je medicijn op de juiste manier kunt innemen, dan de longverpleegkundige of de praktijkondersteuner? Elke maand vindt een ontmoeting plaats bij Longpunt Hardenberg, georganiseerd door het Longfonds (voorheen Astma Fonds).

Er is volop gelegenheid om ervaringen uit wisselen en om in gesprek te gaan met zorgverleners, die tijdens Longpunt aanwezig zijn.

Lokale samenwerking
In Hardenberg wordt samengewerkt met de Saxenburgh Groep, Carinova, en De Heemse. Voor patiënten en hun omgeving is Longpunt de plek om ervaringen uit te wisselen, tips op te doen en zorgen te delen. Voor zorgverleners is Longpunt de plek waar zij hun patiënten in een groep kunnen ontmoeten en mogelijk verder verwijzen. Voor vrijwilligers is Longpunt de plek waar zij het leven van longpatiënten helpen verbeteren.

Van harte welkom
Iedereen kan gratis deelnemen aan Longpunt. Informatie tel. (0523) 615773 (Jannie ten Hertog, secretariaat Longpunt Hardenberg). Mensen die komen wordt verzocht geen parfum of andere geurtjes te gebruiken, veel longpatiënten hebben daar last van.

In het seizoen 2018 is Longpunt elke tweede dinsdag van de maand.

Lees ook

‘Samen voor Gezond Gewicht in het Vechtdal’

48 organisaties zetten handtekening onder het convenant REGIO – Woensdag 15 september zetten 48 organisaties …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.