libertarische partij wil einde maken aan jarenlange struisvogelpolitiek in dalfsen

  Lijsttrekker in spé is Vincent Oosterveen, de andere kandidaten zijn Anouk Zonjee, Sander van Marle en Rolf Knuver. Oosterveen heeft er vertrouwen in, dat twintig ondersteuningsverklaringen er wel komen en zegt al meer dan twintig namen te hebben opgeschreven.
  De partij wil onder andere belastingverlaging, vrijstelling van de koopzondag, transparantie vanuit de politiek naar de burger toe en afschaffing van het nulbeleid.

  Ook is de partij tegen de voorkeursbehandeling van statushouders op de woningmarkt. ‘Het is absurd dat wanneer onze gemeente Dalfsen te weinig woningen heeft voor onze eigen burgers, dat deze woningen dan stelselmatig aan statushouders worden gegeven wanneer zij beschikbaar zijn. Hierdoor kunnen onder andere onze jongeren amper in Dalfsen blijven wonen wanneer zij uit huis gaan!’

  De LP is verder van mening dat cannabis zou moeten worden gelegaliseerd, evenals de aanwezigheid van coffeeshops. ‘Dit heeft meerdere positieve effecten zoals dat de politie niet langer druk is met het opsporen en vervolgen van veelal medicinale gebruikers van cannabis die om diverse redenen hun eigen medicijn kweken. Tevens zijn de cannabis consumenten die niet zelf hun cannabis willen kweken niet langer afhankelijk van straatdealers die vaak diverse producten proberen te verkopen waarvan de kwaliteit meestal erg slecht is’ zo stelt de partij.
  De partij wil het dorp Dalfsen ook ‘bruisender’ maken met onder andere een filmhuis/bioscoop, of een grandcafé langs het water van park Bellingeweer.

  De twintig ondersteuningsverklaringen die vereist zijn om deel te kunnen nemen aan de verkiezingen, staan overigens los van de partij waarop mensen hun uiteindelijke stem uitbrengen.

  De landelijke Libertarische Partij werd opgericht in 1993 en kreeg in 2014 vijf Kamerleden, allen afkomstig van de PVV-fractie. De partij maakt momenteel geen deel meer uit van de Tweede Kamer. In 2014 deed de partij in negen gemeenten in ons land mee aan de gemeenteraadsverkiezingen.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.