Home / ko scheele de langste reis

ko scheele de langste reis

Een nieuw jaar is vaak het startpunt van nieuwe wensen en nieuwe doelen, sommige praktisch en klein, andere veelomvattend en vergen het nodige, een lange reis. Dag Hammarskjöld, de voormalige secretaris-generaal van de VN, zei eens: “De langste reis is de reis naar jezelf”. Soms zijn de ambities hoog en is de neiging groot om ver weg te kijken . En daar is op zich niets mis mee: fijn dat mensen ambities en dromen hebben. Maar laten we niet vergeten ook naar binnen te kijken.

Op de nieuwjaarsrecepties van OZC en Soli deo Gloria spraken beide voorzitters over de wensen en ambities, maar benadrukten ook het belang van het koesteren van wat er is. Ze keken ook naar binnen en wisten wat de waarde van hun verenigingen was: gezamenlijkheid, ontmoeting, de inzet van de vrijwilligers. Bij alle prestaties die ook weer in 2017 door de verenigingen zijn geleverd is het versterken van de verenigingsband misschien wel de meest waardevolle prestatie.

Kampioenschappen zijn prima, en fijn dat er zo velen voor willen gaan. Maar een kampioenschap heeft pas kans als het van binnen goed zit!
21 maart zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen. Politieke partijen in Ommen stellen nu hun nieuwe wensen en doelen. Ook hier geldt dat het van belang is naar binnen te kijken. Ik hoor in Ommen waardering voor de vernieuwing van Ommen, met woningbouw, het nieuwe centrum en de scholenbouw, ondanks de bezuinigingen. Maar we weten ook dat de mogelijkheden van Ommen beperkt zijn. Het lukt om de begroting sluitend te houden; daar zijn door velen bijdragen aan geleverd. Dat kunnen we koesteren, maar vergt wel een blijvende inspanning.

Vorige maand gaf het college van Hardenberg aan dat ze willen stoppen met de ambtelijke bestuursdienst Ommen-Hardenberg. Onze interne organisatie staat dus onder druk. En dat terwijl er juist wensen zijn om de dienstverlening verder te verbeteren: simpeler, minder bureaucratisch, meer aan huis. Dat wordt dus een bijzondere opgave.

Natuurlijk denk je zelf ook na over de eigen wensen en doelen. Ik heb aangegeven dat ik nog wel een periode door wil als wethouder. Er is nog voldoende te doen in Ommen, niet alleen op het terrein van de dienstverlening. Ik merk dat ik energie krijg van de initiatieven in Ommen, mensen en verenigingen die zich verantwoordelijk weten voor elkaar en voor hun leefomgeving. Ik hoop dat in 2018 dat het motto wordt. Zodat we elkaar op onze reis ontdekken!

Ko Scheele ko.scheele@ommen.nl 

Lees ook

Lijsttrekkers D66 voor Dalfsen, Ommen en Hardenberg bekend

DALFSEN/OMMEN – De leden van D66 hebben voor de drie gemeentes in het Vechtdal de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.