kamerleden von martels en azmani organiseren speeddate met regionale lijsttrekkers

  Het stemrecht is een groot goed. Want met het uitbrengen van een stem en daarmee het kiezen van een volksvertegenwoordiger, heeft iedere Nederlander een vinger in de pap over de manier waarop de dingen geregeld worden. Dat geldt met name voor de gemeentepolitiek, omdat hier besluiten worden genomen over zaken die direct met ieders woon- en leefomgeving te maken hebben. De regionale lijsttrekkers van de VVD en het CDA werken hier graag aan mee.

  “Wat Gerrit Jan Veldhuis (VVD Dalfsen), Ilona Lagas (VVD Ommen) en Bert Gelling (VVD Hardenberg met elkaar gemeen hebben is dat ze alle drie echte doeners zijn”, stelt Malik Azmani. “Geen woorden maar daden. Onderling hebben we korte lijnen en daarmee ook naar Den Haag en Brussel zodat we ook echt van betekenis kunnen zijn en het verschil kunnen maken voor de mensen in Dalfsen, Ommen en Hardenberg.”

  Datzelfde geldt volgens Maurits von Martels voor ‘zijn’ lijsttrekkers. “Ze zijn Constructief, Daadkrachtig en Actief (CDA) en hebben bovendien met elkaar gemeen dat zij het lokale boegbeeld zijn voor hun partij. We hebben het over Betsy Ramerman (CDA Dalfsen), Annelies Bakelaar (CDA Ommen) en Martijn Breukelman (CDA Hardenberg). Ook zij benadrukken dat je het verschil in je eigen gemeente kunt maken als er ‘korte lijntjes’ zijn met de partijgenoten die in Brussel en Den Haag actief zijn.”

  De lijsttrekkers zien ernaar uit om in deze setting in gesprek te gaan met inwoners uit het Vechtdal. “Ik vind het een mooi voorbeeld van krachten bundelen”, zegt Annelies Bakelaar. “Beide Kamerleden hebben een ‘Vechtdal-gezicht’ en weten wat er zowel landelijk, regionaal alsook lokaal speelt. Zij zijn onze brug naar de landelijke politiek en kunnen het Vechtdal samen met ons een duidelijke stem geven. Dit blijkt ook wel als je kijkt naar het samen optrekken rondom Lelystad AirPort.” Betsy Ramerman vindt het erg leuk om met haar politieke collega’s in gesprek te gaan. “We kunnen met hen in gesprek over de zaken die lokaal spelen, waar zij landelijk aandacht voor kunnen vragen. En als ervaren politici kunnen zij natuurlijk ook aangeven wat zij lokaal zien en ons daar adviezen over geven, wat ons dan weer verder kan brengen.”

  Gerrit Jan Veldhuis verwacht dat inwoners komen met vragen en zaken die voor hen belangrijk zijn en waarvan ze van de politiek verwachten dat ze met antwoorden komen en deze zaken op de politieke agenda zetten. “Voor ons als politici is dit een goede methode om nog meer zicht te krijgen wat er speelt. Daarnaast is het zo dat doordat de Kamerleden ook aanwezig zijn, onderwerpen die breder gaan dan alleen de gemeentepolitiek ook aan bod komen.”

  Volgens Martijn Breukelman is de samenwerking tussen de beide partijen Vechtdalbreed op dit moment nog projectmatig. De samenwerking in het Vechtdal is politiek gezien vooral projectmatig. “Je kunt daarbij denken aan gezamenlijke belangen ten opzichte van de infrastructuur (N340) of bijvoorbeeld vliegveld Lelystad. Wat ons betreft mag de samenwerking wel verder geïntensiveerd worden.”

  Ook zaken als landschapsbeheer, leefbaarheid van alle kernen, vestigingsklimaat voor ondernemers (waaronder landbouw), branding van het merk ‘Vechtdal’ en de gezamenlijke ontwikkeling van recreatie/toerisme en het bevaarbaar maken van de hele Vecht zijn voor Ilona Lagas en Bert Gelling goede thema’s om regiobreed aan samen te werken. “De zondagsopening voor winkels hoort daar wat mij betreft ook bij”, zegt hij. “Het gaat ons niet om een verplichte opening”, benadrukt Bert Gelling. “Het is aan een ieder om van deze gegeven ruimte al dan niet gebruik te maken: je hoeft niets te kopen op zondag, maar ik wil het wel graag kunnen.”

  Kiesgerechtigden vanaf 18 jaar zijn op zaterdag 3 februari tussen 10:00 en 12:00 uur van harte welkom bij Herberg de Klomp in Vilsteren om informatie op te doen, vragen te stellen of gewoon op een laagdrempelige manier kennis te maken met Kamerleden en lijsttrekkers van beide partijen.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.