home start nieuw in gemeenten ommen en hardenberg

  Home-Start ondersteunt ouders bij de opvoeding van hun kinderen. Dit wordt gedaan met behulp van ervaren en getrainde vrijwilligers.
  Zij bieden ondersteuning, praktische hulp en maatjescontact aan gezinnen met kinderen in de basisschoolleeftijd.

  Dat doen zij laagdrempelig, gewoon bij de mensen thuis. Bijvoorbeeld door samen koffie te drinken en te luisteren naar ouders.
  Dan kan het gaan om praktische tips over dagelijkse dingen. Bijvoorbeeld over hoe je een feestje kunt organiseren of hoe je kunt ingrijpen als kinderen onenigheid hebben. Maar het kan ook over serieuzere en structurelere vragen gaan. Als ouders behoefte hebben aan meer sociale contacten, kunnen ze daar samen mee aan de slag. En als er andere ondersteuning nodig zou zijn, dan kan de vrijwilliger helpen om daar terecht te komen.

  Van de vrijwilligers wordt vooral gevraagd dat zij opvoedervaring hebben, doordat ze zelf kinderen hebben of door werkervaring. Daarnaast is het van belang dat iemand het leuk vindt om een dagdeel binnen een gezin mee te draaien en de vraag van het gezin centraal kan stellen. Het gaat om lichte ondersteuning, zodat kleine problemen klein kunnen blijven. Het doel is dat het zo goed gaat met het gezin dat de vrijwilliger zichzelf weer overbodig maakt.

  Vrijwilligers worden vooraf getraind en tijdens hun werkzaamheden begeleid door Erika Odink van De Kern. Bij de training leren vrijwilligers aan te sluiten bij de vraag van de ouders en de behoeften van het gezin. Tevens wordt benadrukt hoe belangrijk het is om binnen een gezin vooral te kijken naar wat goed gaat.

  De training voor vrijwilligers start eind februari/begin maart.
  Belangstellenden kunnen voor informatie of aanmelden contact opnemen via: 038-456 9700 of home-startommenhardenberg@stdekern.nl 

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.