Home / hbo verpleegkunde opleiding nu ook in hardenberg

hbo verpleegkunde opleiding nu ook in hardenberg

Een bijzonder moment voor de regio Vitaal Vechtdal. Voorheen moesten studenten voor een HBO-verpleegkunde duale opleiding naar bijvoorbeeld Zwolle, Groningen of Enschede. Nu kunnen ze bij wijze van spreken op fiets naar het LOC+ om daar lessen te volgen. Het starten van de opleiding is het resultaat van een samenwerking tussen verschillende zorginstellingen, Alfa-college Hardenberg en Hogeschool LOI.

Deze samenwerking is onder andere tot stand gekomen vanuit het project Vitaal DOEN! Dit project is een onderdeel van een Regionaal Inversterings Fonds (RIF) project van het Alfa-college. Eén van de doelen van het project is om als onderwijsinstelling samen met je omgeving toekomstige werknemers op te leiden die voldoen aan de eisen van de regionale werkgevers en aansluit bij de behoefte van de omgeving.

In de gesprekken die projectleider Hilde Rotmensen met de verschillende zorgaanbieders had werd regelmatig aangegeven dat het werven van HBO-verpleegkundigen in de regio lastig was. Daarnaast is door toename van de leeftijd van ouderen en het steeds complexer worden van de zorg in toenemende mate behoefte aan HBO-verpleegkundigen. Deze verpleegkundigen hebben een belangrijke rol in het regie rondom de ouder wordende mens.

Reden voor Hilde Rotmensen om met de zorgpartijen samen te gaan zoeken naar mogelijkheden en oplossingen voor een toenemend probleem. Na een aantal energieke bijeenkomsten is gekozen voor Hogeschool LOI. Met Hogeschool LOI bleek een opleidingstraject mogelijk waarbij ruimte is voor de regionale wensen van de zorginstellingen. De studenten gaan gemiddeld één dag per week naar school en hebben daarnaast op afstand contact met hun docent en stagebegeleider Diana van Heusden.

Diana is naast docent bij de LOI ook werkzaam als docent verpleegkunde bij het Alfa-college. Ze kent als docent de regio en weet wat er speelt. De studenten hebben allen als mbo-verpleegkundige een arbeidscontract bij één van de betrokken zorginstellingen. Ze hebben de kans om een stap in ontwikkeling en carrière met open armen ontvangen.

Lees ook

Rode Kruis collecteweek

REGIO – Deze week is het de collecteweek van het Rode Kruis. Met een gift …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.