Home / handbalsters dalfsen winnen probleemloos van laagvlieger

handbalsters dalfsen winnen probleemloos van laagvlieger

Op de website van Morrenhof Jansen Dalfsen verscheen het volgende wedstrijdverslag:

“Plichtmatig. Dat is het eerste woord dat naar boven komt na het bekijken van de handbalwedstrijd tussen Morrenhof-Jansen Dalfsen en Maedilon VZV. Dalfsen begon lekker aan de wedstrijd en de dames uit ’t Veld keken binnen 3 minuten al tegen een 3 – 0 achterstand aan. VZV speelde met name in de passing te slordig en gaf veel ballen “gewoon” weg, terwijl de 5-1-verdediging van Dalfsen het redelijk goed deed. Over het algemeen werden de aanvalsters van Maedilon VZV goed opgevangen en liepen de Dalfser dames goed met de aanvalsters mee, waardoor deze er bijna niet door konden komen.

Aan de andere kant van het veld probeerde het Noord-Hollandse team de meest beweeglijke speelsters van Dalfsen heel fysiek te verdedigen. Met name Nele Antonissen werd regelmatig tegen de grond gewerkt of in een bankschroef gezet. Op de hoeken ontstond hierdoor de nodige ruimte, waar speelsters als Ana Pavkovic en Nikki Wilsterman wel raad mee wisten. Toch bleef het verschil beperkt tot zo’n 3 punten.

Na een kwartier in de eerste helft greep Monique Quijs-Tijsterman in door een timeout aan te vragen – dat doet zij niet heel vaak – en na een peptalk 6 andere veldspeelsters het veld in te sturen. VZV had duidelijk moeite om zich op deze andere speelsters in te stellen en Dalfsen liep snel uit naar een 13 – 6 voorsprong.

In de laatste 10 minuten voor de rust bouwde Morrenhof-Jansen Dalfsen de voorsprong langzaam maar zeker uit tot 19 – 10 halverwege. In de laatste 20 seconden van de eerste helft kregen 2 Dalfser speelsters een 2 minuten tijdstraf, waardoor de thuisploeg met 4 veldspeelsters aan de 2e helft moest beginnen. VZV wist dit niet goed uit te spelen en slaagde er niet in tijdens dit numerieke overwicht te scoren.

Met name de eerste 5 minuten van het 2e bedrijf werden gekenmerkt door veel afspeelfouten en een aantal gemiste kansen. Het verschil tussen beide ploegen op het scorebord werd langzamerhand uitgebouwd tot zo’n 12 tot 13 punten. Met name keepster Amber Zomerdijk zorgde ervoor dat het verschil niet (veel) groter werd. Larissa Nusser liet met een paar oogstrelende passes zien wat een geweldig talent zij toch is, totdat zij, na weer een botsing met een tegenstandster, vervangen moest worden en met een ijszak naar de bank verdween.

De eindscore werd uiteindelijk bepaald op 37 – 25. Topscorer met 10 doelpunten, waarvan de helft vanaf 7 meter, en woman of the match werd Chantal Lokkart.

Uiteraard is dit niet de wedstrijd waarin de competitie beslist wordt, maar in de loodzware uitwedstrijden tegen Succes Schoonmaak VOC Amsterdam en Virto Quintus die voor de boeg liggen, zullen de dames van Morrenhof-Jansen Dalfsen toch iets meer bezieling moeten laten zien om de tweede plaats in de competitie veilig te kunnen stellen. Dit is van belang omdat de nummers 1 en 2 van de competitie automatisch geplaatst zijn voor de 2e ronde van de nacompetitie.

De volgende thuiswedstrijd is tegen Geonius V&L op 17 februari om 19.00 uur in de Trefkoele.”

Lees ook

Het Boek van de Week

We hebben reikhalzend uitgekeken naar dit nieuwste prentenboek van Mark Haayema (zie Boek van de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.