Home / grote opkomst bij jaarlijks broodbuffet dalfsen

grote opkomst bij jaarlijks broodbuffet dalfsen

Voorzitter a.i. Wiebe Hindriks verwelkomde 76 deelnemers aan de gezamenlijke maaltijd. De eersten waren ook deze keer al weer vroeg aanwezig. “Het is altijd weer leuk om het enthousiasme van de deelnemers te zien. Jaren geleden werd de vraag gesteld: Wat kan er gedaan worden voor mensen die bijna altijd alleen aan tafel zitten? Ook de kerken wilden graag iets doen aan eenzaamheid. Navraag leerde dat er behoefte was om gezamenlijk een maaltijd te nuttigen.”

De Protestant Christelijke Ouderenbond (PCOB) heeft dit toen opgepakt, in samenwerking met de gezamenlijke diaconieën en Charitas. De grote zaal zat weer bijna vol, maar er hadden er ook best nog wel enkele bij gekund. “Iedere deelnemer betaalt vijf euro en de overige kosten worden door de gezamenlijke kerken betaald”, legt Hindriks uit..

De gezamenlijke maaltijd wordt één keer per jaar in de maand januari gehouden. “Dan zijn de avonden lang en koud en wil men wel eens wat extra gezelligheid. Iedereen is ieder jaar van harte welkom. Leeftijd is onbelangrijk, evenmin het kerkgebonden zijn speelt hierbij geen enkele rol. De maaltijd wordt altijd op een donderdag, rond de 20e januari gehouden.”

Beheerderechtpaar Henk en Helena Schuurman en enkele medewerkers die de maaltijd verzorgden, hadden weer hun uiterste best gedaan. Vooraf soep met veel vlees en daarna een broodmaaltijd met diverse broodjes, een warme snack en diverse soorten salades. Afgelopen jaren was het een soort buffet, maar uit praktische overwegingen was nu alles op tafel gezet. “Er zijn veel hand- en spandiensten verricht om dit gezellig samenzijn mogelijk te maken en om met elkaar kennis te maken”, zo benadrukt Hindriks.

Lees ook

Ook in Dalfsen waren de winkeliers de lockdown beu

DALFSEN – “Ondanks dat er al iets was uitgelekt, heb ik met enige spanning en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.