Home / groen gebogen en het levende dorp zoeken naar duurzame toekomst dalfsen

groen gebogen en het levende dorp zoeken naar duurzame toekomst dalfsen

Dalfsen heeft een sterke groene geschiedenis; in 2013 werd de gemeente uitgeroepen tot ‘Groenste dorp van Nederland’ en in 2016 mocht het de titel ‘Groenste kleinste stad van Europa’ ontvangen tijdens de jaarlijkse Europese groencompetitie. Maar hoe nu verder? Tijdens de DuurzaamheidsDialogen laten de twee organisaties de aanwezigen in aanraking komen met bestaande en nieuwe ontwikkelingen op het gebied van onder andere duurzaamheid, circulaire economie en noaberschap. Ook is er iedere avond ruimte voor vragen en discussie.

De DuurzaamheidsDialogen vinden plaats op de volgende data:
– 21 februari – Film ‘Normal is Over’ van Nederlandse filmmaker Renée Scheltema met napraat.
– 28 februari – Circulaire Economie door o.a. Heico van der Blonk, docent Circulaire Economie aan de Hogeschool Windesheim Zwolle. Met drie voorbeelden uit Dalfsen; De Vechtdal Brouwerij, Nieuwleusen Synergie en VanLenthe groenrecycling.
– 7 maart – Over Noaberschap. Het belang van gemeenschapsvorming door Bob Radstake van Stichting Het Levede Dorp en lokale initiatieven; Broodfonds en Stilstaan bij leven en sterven.
– 14 maart – Duurzaamheidscafe in gesprek met de politiek.

Toegang is gratis. Wilt u aanwezig zijn? Er zijn iedere avond maximaal 120 plekken beschikbaar, aanmelden kan door een mail te sturen naar info@hetlevendedorp.nl.

Groen Gebogen is een vereniging van natuurlijke personen die zich richt op de inwoners en ondernemers in het Dorp Dalfsen. Groen Gebogen werkt aan bewustwording van het nut van een duurzame samenleving en biedt een platform om samen ideeën met betrekking tot het verduurzamen van Dalfsen te verwezenlijken. Groen Gebogen zoekt de verbinding en is de vereniging van mensen die mensen samenbrengt, die kennis en inspiratie deelt en samenwerkt aan een duurzaam Dalfsen.

Stichting het Levende Dorp heeft ten doel het eerste levende dorp van de wereld te bouwen, waarin de huizen gebouwd zijn van levende bomen. Om daarvoor gelden te vinden, organiseert de stichting onder andere het benefietevenement The Living Village Festival. Het vijfdaagse festival dat in juni plaatsvindt, is gericht op zelfvoorzienendheid, milieueducatie, innovatie, homeschooling, samenleving, samenwerking, kunsten en ambachten, theater, muziek en spiritualiteit.

Lees ook

Kerstconcert in WH Zwart Hal

LEMELERVELD – Ad Huetink verzorgt op zaterdag 11 december een orgelconcert in de WH Zwart …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.