gezonde maaltijden gratis thuis bezorgd

  Leen vertelt: ‘Ik begin ’s ochtends om 7.00 uur. Dan haal ik de maaltijden op bij WijZ Welzijn Ommen en laadt ze in de koelauto. Om 8.00 uur begin ik met bezorgen. Iedere klant krijgt een bestellijst voor komende week’. Klanten kunnen kiezen uit 75 hoofdgerechten en diverse soepen, nagerechten en salades. Twee keer per jaar wisselen de gerechten. In het voorjaar en in het najaar.

  Zijn klanten hebben verschillende redenen om te kiezen voor de maaltijdservice. De dames net iets anders dan de heren: “Ik heb mijn hele leven gekookt, maar nu kan ik nauwelijks nog staan, het is echt een uitkomst.” “Als mijn eten niet gebracht zou worden? Nou, dan zou het droog brood worden, want ik kan ook geen boodschappen meer doen.” “Weet je wat het is: als je zelf kookt maak je vaak steeds dezelfde dingen. Altijd die boontjes en dat kipfiletje. Nu kan ik kiezen uit hazenpeper of visragout. Daar was ik zelf nooit op gekomen.” De heren hebben een ander verhaal. Die hebben vaak nog nooit zelf gekookt: “Oh nee, dat is niks voor mij, ik laat water nog aanbranden”, zegt een man van 89 jaar. En de oudste, 96 jaar is hij, die vindt zichzelf te oud om dat nu nog te leren. Maar met zijn eetlust is niets mis, hij bestelt dubbele porties!

  Leen doet meer soorten vrijwilligerswerk. Als één daarvan zou wegvallen, welke zou hij dan het meeste missen? “De maaltijdservice”, roept hij direct. “Om het contact met de mensen. Omdat je ze soms een beetje kunt helpen. Je hebt weet van moeilijkheden of verdriet. Of er is juist iets leuks gebeurd. Je leeft mee met de mensen. Ja, dat zou ik het meeste missen.”

  Voor meer informatie over de maaltijdservice kan contact opgenomen worden met WijZ Welzijn Ommen, telefoonnummer: 0529 – 712500 of ommen@wijz.nu

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.