Home / gerlant buurtbus oudleusen

gerlant buurtbus oudleusen

Ik mag voor dit medium een beetje de politiek in de gaten houden. Dat doe ik gewoon thuis in Laag Zuthem achter de pc. Officieel ben ik Raaltenaar en staan dus mijn meeste bijdrages op Salland Centraal. Maar ik volg ook de gemeenteraden in Ommen en in Dalfsen. Politiek is een beetje mijn ding en als geboren en getogen Dalfsenaar is dat meekijken bij de buren helemaal zo’n straf nog niet. En voor de site? Om alleen maar kant en klare persberichten van politieke partijen voor zoete koek te slikken is hem toch ook niet.

Dus ik volg ze en dan hoor je van het verplaatsen van de bushalte in Oudleusen. Het ding was eerst bij de kerk maar door het veranderen van de route, het moeten houden aan een bepaald tijdsbestek waarin die gereden moet worden, is de opstapplaats verplaatst. Dat was nogal een dingetje en er was veel overleg over geweest. Met het buurtbusbestuur, plaatselijk belang, met de gemeente en zelfs met de wethouder. Ze waren het niet eens geworden en het buurtbusbestuur heeft gewoon zijn dingetje gedaan en het bordje verplaatst naar de kruising Dennekamp/ G.W Spiegelstraat, waar Oudleusen van vindt dat het gevaarlijk is. Er is zelfs een convenant tussen de gemeente, de school en allerlei diensten en organisaties dat het te gevaarlijk is en de bus er op zijn voorgaande route niet stoppen zou.

Janine Schiphorst van het CDA stelde vragen en droeg oplossingen aan en wethouder Ruud van Leeuwen was ongekend duidelijk voor een politicus. Toen hij van de plannen hoorde had hij gereageerd met “ik dacht het niet!” Het was daar te gevaarlijk. Ik dacht, opgelost en pfff wat een circus om niks.

We zijn twee maand verder en kom ik op facebook een berichtje van Ingrid Kappert tegen. “En dit moet wel veilig zijn? Wordt aan gewerkt hoor, maar ik vraag je..” een paar foto’s van die bushalte, maar nog steeds op de plek waar Oudleusen hem zo niet wil. Oudleusen reageert er wel op en heeft een duidelijke mening. Het is dus nog niet opgelost. Wat het punt is begrijp ik niet, het was die avond zo klip en klaar in de raadszaal.

Ruud, ergens onderweg is iets misgegaan en tijd van lullen heb je niet. Elke smoes die je nu ophangt is er een te veel. Er is een convenant tussen de buurtbus, de school, de politie, noem maar op over de veiligheid op de Dennekamp en de gemeente en jij bent daar verantwoordelijk voor. Dat bordje van de halte is illegaal verplaatst, dat mag ik tenminste aannemen uit je betoog en ik ga er vanuit dat je daar voortvarend en handhavend de volgende morgen mee bent begonnen. Dat bord moet terug naar af en vandaaruit kan je weer gaan praten met de bus. Het tweede en nog veel belangrijker is dat Oudleusen zich afvraagt wat zo’n convenant betekent als jij dit nu zo laat gaan. Het gaat om de betrouwbaarheid van de gemeente, zij vertegenwoordigt hun belang. Dat zou jij toch moeten weten als wethouder van GemeenteBelangen?

gerlant@sallandcentraal.nl

Lees ook

Gemeente Dalfsen digitaal in gesprek met boeren

DALFSEN – De gemeente Dalfsen sprak door de jaren heen met verschillende groepen inwoners, ondernemers, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.