Home / gemeente dalfsen finalist bij vluchtelingenwerkawards

gemeente dalfsen finalist bij vluchtelingenwerkawards

“Ik ben heel erg trots op deze nominatie. Wij zetten ons, samen met inwoners en organisaties, al jaren actief in om vluchtelingen op te vangen om ze vervolgens goed te begeleiden. Het is mooi dat dit ook gewaardeerd wordt, niet alleen door de mensen zelf, maar ook door de samenwerkende organisaties.” VluchtelingenWerk omschrijft de nominatie van de gemeente Dalfsen als volgt: het is bijzonder dat Dalfsen de vergunninghouders en bewoners zelf betrekken. Ook doet de gemeente veel aan het creëren van draagvlak, zetten ze vluchtelingen in als bruggenbouwers en hebben ze een lange termijn visie. VluchtelingenWerk vindt het goed dat deze kleine gemeente, buiten de Randstad, als voorbeeld dient voor anderen.

Naast Dalfsen zijn de gemeenten Utrecht, Eindhoven en SudWest Fryslan finalist. Eerdere winnaars waren de gemeenten Sittard-Geleen, Amsterdam en burgemeester Jos Wienen van Haarlem.

Succesvolle deelname vluchtelingen in samenleving
VluchtelingenWerk Nederland wil aandacht vragen voor en het bevestigen van krachtige voorbeelden die bijdragen aan een succesvolle deelname van vluchtelingen in onze samenleving. Directeur Dorine Manson van VluchtelingenWerk: “Integratie van vluchtelingen is nodig om zo snel mogelijk volwaardig te kunnen deelnemen aan de Nederlandse samenleving. Investeren in een goede start leidt tot nieuwe Nederlanders die hun nieuwe leven graag tot een succes maken. Dit is in hun belang en in het belang van de Nederlandse samenleving.” Integratie moet volgens VluchtelingenWerk van twee kanten komen: zowel van de vluchteling als van de maatschappij.

Lees ook

D66 Overijssel wil meer inspraak voor burgers op provinciaal beleid

REGIO – Met een initiatiefvoorstel wil fractievoorzitter Wybren Bakker van D66 Overijssel het voor inwoners …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.