frank schonewille eerste winnaar westbroek darts classic

  Met deelnemers van OZC, OVC’21 en de Bissinghcrossers waren de verenigingen van sportpark ‘Westbroek’ redelijk vertegenwoordigd. Het waren vooral de hoeveelheid deelnemers, de sfeer, de spanning en de gezelligheid die de organisatie, in handen van de Supportersvereniging OZC en Poolcafé Clees, tot tevredenheid stemde. De Westbroek Darts Classic heeft alles in zich om een traditie in de eerste maand van het jaar te worden.

  Veertig deelnemers waren door competitieleider Reinold Horsman (Doubledarts.nl) verdeeld over tien poules waarin gestreden werd in een best-of-3 vanaf 501. Na de eerste shift gingen zestien spelers door naar de winnaarspoule, de overige deelnemers mochten strijden om de winst in de verliezerspoule.

  In de winnaarspoule was er al snel een clash tussen favorieten Frank Schonewille en Rob Prins. Frank won, maar beide spelers hadden niet misstaan in een eventuele finale. Aan de andere kant van het schema schopten Sebastiaan van der Veen en Kees Martens het tot een heuse ‘Klassieker’ in de halve finale. Martens won, maar ook deze partij had alles in zich qua niveau en spanning. Frank Schonewille had zich ondertussen ook geplaatst voor de finale door in een zinderende wedstrijd van Arne Tigelaar te winnen.

  Wellicht zorgde het publiek, de schitterende opkomst of de gedachte aan de hoofdprijs voor extra druk, want de heren konden in de finale zelden hun niveau van de halve finale laten zien. De spanning maakte veel goed en bij een 4-3-stand verzekerde Frank Schonewille zich via dubbel-3 van de eerste titel in de Westbroek Darts Classic. De terechte winnaar kreeg op het virtuele podium gezelschap van Fieke van Keulen (beste dame) en Rick Horsman (winnaar verliezerspoule). Ook Kees Martens, Arne Tigelaar (3e plaats) en Sebastiaan vd Veen (4e plaats) gingen niet met lege handen naar huis.

  Zoals gezegd lijkt een nieuwe traditie geboren. Hier werd tot in de late uurtjes, met alles wat een goed darttoernooi nodig heeft, nog eens rustig over door gefilosofeerd.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.