fotomanifestatie fmdv beleeft 50e editie

  De juryleden Karel Hulskers, Sabine Theijs en Kees van de Veen (v.l.n.r.) zijn druk bezig de foto’s van de FMDV te beoordelen. Bert Deelen van de organiserende vereniging GiAF uit Gieten kijkt toe.

  De expositie wordt gehouden in de Waterstaatskerk en bij de Heerencompagnie in Annerveenschekanaal en is publiekelijk toegankelijk van 14 januari tot en met 2 februari. Er doen elf fotoclubs van de afdeling Drenthe-Vechtdal mee. De deelnemende clubs zijn: Fotoclub Avofera (Assen), Fotogroep Meppel (Meppel), Fotoclub BeFoAm (Beilen), Fotoclub Hoogeveen (Hoogeveen), Fotoclub Fotogram (Gramsbergen), Fotocollectief Hardenberg (Hardenberg), Fotoclub Borger-Odoorn (Borger), AFV Goed Licht (Coevorden), VAFS (Sleen) en Fotoclub De Wolden (Ruinen) en GiAF (Gieten).

  De leden van de clubs hebben 178 foto’s ingezonden. Het thema was vrij. De foto’s zijn gejureerd door drie professionele fotografen: Freelancefotograaf en Zilverencamera-winnaar Kees van de Veen, portret- en bruidsfotograaf Karel Hulskers (ook onderscheiden met diverse internationale awards) en documentaire fotografe Sabina Theijs (exposeert in binnen- en buitenland). De prijswinnaars worden bekend gemaakt tijdens de officiële opening op 13 januari 2018. Naast de door de jury verkozen winnaars is er een publieksprijs. Bezoekers van de expositie kunnen op hun favoriete foto stemmen.

  Dichter Egbert Hovenkamp II zal tijdens de opening een speciaal gedicht maken ter ere van het jubileum en zal deze voordragen. Piet van Dijk, de burgemeester van de gemeente Aa en Hunze, zal de expositie openen. Op de expositie hangt ook wat historisch beeldmateriaal ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum.

  De Fotofabriek is de hoofdsponsor. De sponsor verleent veel korting op het drukken van de catalogus en verstrekt kortingsbonnen aan de bezoekers. Daarnaast hebben PBCF, de gemeente Aa en Hunze en vele ondernemers uit Gieten e.o. bijgedragen om het financieel te laten slagen.

  ,,We zijn blij dat we de jubileumeditie van de FMDV mogen houden. Het is een hele eer om het mooiste fotowerk van de amateurfotografen uit Drenthe en het Vechtdal te mogen exposeren. Er zit prachtig fotowerk bij. De locatie in Annerveenschekanaal leent zich mooi voor deze tentoonstelling. Het wordt een mooie jubileumeditie van de FMDV”, aldus GiAF-voorzitter Annelies Neuteboom.

  De openingstijden van de expositie in Heerencompagnie aan Greveling 117 in Annerveenschekanaal zijn woensdag en donderdag van 12.00 tot 17.00 uur en vrijdag, zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Meer informatie is te vinden op www.heerencompagnie.nl en www.giaf.nl

  Eén van de ingezonden foto’s voor de 50ste editie van de FMDV van Ineke Schuringa van GiAF.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.