Home / floris buitenhuis wint vernieuwde bj merjenburgh bokaal bij ozc

floris buitenhuis wint vernieuwde bj merjenburgh bokaal bij ozc

Floris sloot hiermee aan in een illuster en bijzonder rijtje. Het was namelijk de 20e editie van de uitreiking van de bokaal die is vernoemd naar Berend Jan Merjenburgh. De man die als bestuurslid bekendstond als ‘Arendsoog’, er ontging hem niets. Deze vermelding staat ook op de vernieuwde bokaal die voor de uitreiking naar voren gebracht werd door Gerrit Woertink. Hij was de man die 20 jaar geleden de bokaal als eerste in ontvangst mocht nemen.

Samen met alle andere winnaars genoot hij, samen met de familie Merjenburgh, voorafgaand aan de nieuwjaarsreceptie van een lunch in de bestuurskamer van OZC. De supportersvereniging OZC had de familie Merjenburgh en alle oud-winnaars uitgenodigd en hier werd volop gehoor aan gegeven. Tijdens deze gezellige reünie werden er aan de hand van een schitterende fotoreportage van Gruble, plakboeken van de familie Berger en natuurlijk verhalen van de hoofdrolspelers zelf, herinneringen opgehaald uit vervlogen tijden.

Tijdens de nieuwjaarsreceptie werd dit nog eens dunnetjes overgedaan en mocht Floris Buitenhuis zich, nadat hij zijn laatste seizoen heeft gespeeld in het vlaggenschip van OZC, aansluiten bij deze helden uit de geelzwarte historie. Ook zijn naam is nu te vinden op de schitterende historische wand in de kantine van OZC.

Blundertrofee
Niet Jan Boshuizen en ook niet de vooraf gedoodverfde favoriet Gert Jan Grotenhuis maar Marc Aalvink kreeg de handen op elkaar bij de uitreiking van de blundertrofee. De applausmeter was niet nodig. Tot ver in Arriën en omstreken was te horen dat het publiek bij de nieuwjaarsreceptie de bokaal gunde aan deze stoethaspel uit OZC 2. Hij werd hiermee de opvolger van zijn trainer Piet Elzinga.

Het publiek was al zeer gecharmeerd van de blunder van Gert Jan die een prachtig wedstrijdverslag schreef over Mark Bennemeer terwijl zijn teamgenoot Mark Veneberg heet. Toch zorgde het verhaal over Marc Aalvink voor nog meer hilariteit. Hij had er namelijk met een shirtjeswissel voorafgaand aan de wedstrijd voor gezorgd dat hij, en niet de uit het veld gestuurde Wilmer Makkinga, de uiteindelijke kampioenswedstrijd van OZC moest missen omdat hij geschorst werd en niet Wilmer. Een prachtige blunder en een terechte winnaar van de blundertrofee!

Erelid
Hij is er al bij vanaf de oprichting op 22 november 2002 maar nu gaat hij afscheid nemen. Rob Meulenkamp stopt als voorzitter zijn supportersvereniging. Tijdens de ledenvergadering op 16 januari zal het pas definitief zijn maar het bestuur wilde er tijdens de nieuwjaarsreceptie ook graag aandacht aan besteden.

Rob heeft een grote invloed gehad in de opbouw en de ontwikkeling van de supportersvereniging. Hij is altijd enthousiast, betrokken, leidend en sturend geweest en daar is de supportersvereniging hem enorm dankbaar voor. Om die dankbaarheid te tonen is Rob verkozen tot het allereerste erelid van de supportersvereniging OZC. Een titel die hem toekomt en die hij tot in de eeuwigheid mag dragen als dank voor al het goede werk dat hij heeft verricht.

Lees ook

Bibliotheek Salland weer helemaal open

OMMEN – Vanaf maandag 27 september zijn de vestigingen van de Bibliotheek Salland weer volledig …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.