Home / dik runherd ook na de zomer aan het roer bij sc balkbrug

dik runherd ook na de zomer aan het roer bij sc balkbrug

De onlangs toegetreden voorzitter Jaap Dijkstra blikte tijdens de receptie terug op het succesvolle seizoen 2016-2017. Sportief hoogtepunt was de promotie van het eerste elftal naar de vierde klasse. Daarnaast is de voetbalclub door de aanwas van nieuwe leden nog steeds groeiend.

2017 was ook het jaar waarin Bram Beverwijk na acht seizoenen afscheid nam als hoofdtrainer. Op het moment dat de oefenmeester de klus aanvaardde verkeerde het noodlijdende Balkbrug zo goed als in coma. Beverwijk ging in 2009 de uitdaging aan met een smalle, maar jonge selectie met groeimogelijkheden. Na acht seizoenen is het vlaggenschip van De Balk vanuit de onderste regionen van de vijfde klasse opgeklommen naar etalage van de vierde klasse. Of, zoals Beverwijk dat zelf treffend verwoordde, “van honderd goals tegen, naar honderd goals voor.” Als dank voor zijn inzet is Beverwijk tijdens de nieuwjaarsreceptie benoemd tot Lid van Verdienste van SC Balkbrug.

Vooruitblikkend naar het nieuwe jaar maakte de voorzitter bekend dat het contract van hoofdtrainer Dik Runherd met een seizoen is verlengd. De oefenmeester valt bij de club uit zijn woonplaats perfect in het pulletje en presteert op dit moment uitstekend met het eerste elftal, dat pal voor de winterstop verrassend de koppositie in klasse 4E Noord van het zondagvoetbal greep. Contractverlenging lag in de lijn der verwachting en werd met een wederzijdse handruk vlot bezegeld. Runherd was eerder als voetbaltrainer werkzaam bij Vilsteren, OVC ’21, Zalk, USV uit Nieuwleusen en Oranje Zwart uit watersportdorp Wanneperveen.

De nieuwbakken preses besloot zijn vlotte toespraak met een welgemeend, “iedereen een goed, gezond en sportief 2018 toegewenst!” Na de speech van Dijkstra was het tijd voor een drankje en een verloting met leuke prijzen die beschikbaar waren gesteld door verschillende sponsors.

Lees ook

Waterschap lanceert podcast Hoogwaterverhalen

REGIO – Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) is dinsdag 12 oktober gestart met een podcast …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.