de muziekfabriek weer van start in ommen

  In de Muziekfabriek vormen de deelnemende kinderen samen een echt orkest. Professionele muziekcoaches begeleiden de kinderen om hun eigen muziektalent te ontdekken. De kinderen zullen zich in zes weken voorbereiden op een groots en spetterend concert op vrijdag 23 maart in speelparadijs Octo4Kids.

  Het project is gericht op kinderen van 8 – 12 jaar, die geen enkele ervaring met muziek hoeven te hebben (dat mag natuurlijk wel). Het project wordt ondersteund door de gemeente waardoor de eigen bijdrage betaalbaar blijft. Daardoor is het project voor iedereen toegankelijk. “Voor slechts 15 euro kun je al meedoen”, zegt Cees Zoon van HaFaMO in zijn functie als directeur van de Muziekfabriek.

  In de Muziekfabriek maken kinderen op een leuke manier kennis met het bespelen van een muziekinstrument in een orkest. Tijdens het project krijgen de kinderen een echt instrument in bruikleen waar ze thuis ook op kunnen spelen. Er worden alleen blaas- en slagwerkinstrumenten gebruikt. Het verenigingsgebouw van muziekvereniging SDG aan de Korenmolen biedt een mooi podium waarop de kinderen samen muziek gaan maken.

  Als een kind verder wil met muziek, kan het zich vervolgens aanmelden bij één van de Ommense muziekverenigingen die aangesloten zijn bij HaFaMO (De Bazuin, Crescendo, Kunst na Arbeid of SDG), of anderszins een muzikale carrière volgen. De eerste drempel is dan genomen.

  Meer informatie over De Muziekfabriek en voor aanmeldingen, bezoek de website van HaFaMO, www.hafamo.nl/muziekfabriek of meld je aan via www.ommenkids.nl (muziekcursus de Muziekfabriek).

  Meer foto's