dalfsen schrikt van plannen gaswinning bij hardenberg

  Burgemeester en wethouders van Dalfsen hebben per brief aan het college van Hardenberg laten weten dat Dalfsen de gemeente Hardenberg steunt waar nodig in het verzet tegen het voornemen van de NAM. 

  Wethouder Ruud van Leeuwen: “We hebben in onze collegevergadering van 16 januari gesproken over het voornemen van de NAM en daar schrokken we van. Hoewel de NAM uitsluit dat er in het Vechtdal Groningse taferelen zullen ontstaan, maken we ons toch zorgen. Als gemeenten in de regio Vechtdal gaat ons dit allen aan. Harde garanties heb je niet dat er bijvoorbeeld aan de rand van Dalfsen of in Ommen toch schade ontstaat als gevolg van de gaswinning.”

  Daarnaast vreest de wethouder voor een toename aan gaswinning in onder andere Hardenberg, als in Groningen de gaskraan verder dicht wordt gedraaid: “De NAM zal toch aan haar verplichtingen moeten voldoen aan bijvoorbeeld het buitenland. Als in Groningen de gaskraan langzaam wordt dichtgedraaid, dan vrees ik voor een toename aan gaswinning elders.”

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.