Home / cda dalfsen wil schone en toegankelijke fietspaden rondom dalfsen

cda dalfsen wil schone en toegankelijke fietspaden rondom dalfsen

“Wij vinden het belangrijk dat de fietspaden er goed en veilig bij liggen voor het school- en woonwerk verkeer naar de plaatsen om ons heen, zodat we een gezonde levensstijl promoten”, laat lijsttrekker Betsy Ramerman weten.

De CDA-fractie krijgt klachten over de toegankelijkheid van de fietspaden vanuit Lemelerveld richting Zwolle en Raalte. Langs genoemde fietspaden liggen zandwegen. Doordat er geen paaltjes tussen het fietspad en de zandwegen staan, wordt het fietspad als rijbaan gebruikt, waardoor er veel zand op de fietspaden komt. Met als gevolg veel modder op het fietspad, bijna geen onderscheid meer tussen zandpad en fietspad, wat de veiligheid absoluut niet ten goede komt.

Als voorbeeld liet Betsy Ramerman een foto zien van het fietspad vanaf Kluinhaarsbrug tot aan de afslag Tibbensteeg, daar staan mooi natuurlijke palen tussen fietspad en zandpad, daar is het fietspad mooi schoon en dus veilig. Wethouder van Leeuwen heeft toegezegd de situaties te onderzoeken en met een voorstel voor aanpassing te komen. Of paaltjes de oplossing is, daar twijfelt hij aan. Ook hij is van mening dat de fietspaden veilig en dus schoon moeten zijn.

Lijsttrekker Betsy Ramerman is blij met de toezegging en zal dit blijven monitoren.

Lees ook

Inloopspreekuur D66

OMMEN – Op maandag 6 december zou de fractie van D66 Ommen weer een inloopspreekuur houden in de Carrousel. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.