Home / burgemeester snijders beedigt politiekids dedemsvaart

burgemeester snijders beedigt politiekids dedemsvaart

Politiekids is een project dat wordt gecoördineerd door De Stuw in samenwerking met de politie, de gemeente, The Training Club in Dedemsvaart en stichting De Kern. Het doel van Politiekids is om het gedrag van kinderen in de leeftijd van 7 tot 11 jaar te beïnvloeden, door ze positief te verbinden aan de politieorganisatie, ze weerbaar te maken en hiermee te voorkomen dat ze op latere leeftijd bijvoorbeeld in de criminaliteit belanden.

Veel animo
In het hele land zijn al groepen Politiekids actief. De ervaringen hiermee zijn positief en daarom start de gemeente Hardenberg nu met een pilot in de Vogelbuurt in Dedemsvaart. Leerlingen uit de groepen 5/6 en 7/8 van basisscholen de Eiber en De Ark konden zich aanmelden. Er bleek veel animo te zijn, want in totaal wilden 90 kinderen meedoen. Uiteindelijk zijn 24 kinderen geselecteerd om deel te nemen aan de pilot. Als blijkt dat de pilot een positief effect heeft op de kinderen en de wijk, dan krijgt deze mogelijk een vervolg elders in de gemeente.

Gewoon Gezond
Binnen het project is ook veel aandacht voor gezondheid en bewegen, respect en sociale vaardigheden. Daarmee past het binnen het meerjarenbeleid van de gemeente dat vorm krijgt onder de noemer Gewoon Gezond. Gewoon Gezond is een aanpak waarbij iedereen in een wijk of dorp zich inzet om gezond eten en bewegen gemakkelijk en aantrekkelijk te maken. De nadruk binnen de aanpak ligt met name op het verbinden van (alle) bestaande gezonde initiatieven.

Lees ook

Betsy Ramerman lijsttrekker CDA Dalfsen

DALFSEN – Bij de algemene ledenvergadering van CDA Dalfsen is Betsy Ramerman uit Lemelerveld definitief …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.