albert hazeleger en tess lennips voorleeskampioen ommen

  Beide winnaars gaan door naar de regioronde die op 8 maart in de Carrousel in Ommen plaatsvindt. De deskundige jury, bestaande uit Albertus Mulder, Joke Veen en Ank Kloosterman, was bij beide winnaars unaniem in haar oordeel.

  Albert Hazeleger
  Albert Hazeleger nam het in de middagsessie op tegen zes andere kandidaten, één jongen en vijf meisjes. Albert las voor uit ‘Snuf de hond’ van Piet Prins, een klassieker. Met zijn heldere stem wist hij het spannende fragment goed tot leven te brengen. Hij had een prettig tempo en maakte goed contact met zijn toehoorders. Met deze kwaliteiten wist hij de deskundige jury te overtuigen. Ook voor de overige kandidaten waren er complimenten. Alle voorlezers zijn al kampioen geworden op hun school, dat was aan het voorlezen te merken.

  Tess Lennips
  Tess Lennips nam haar toehoorders mee naar ‘Knots spannend’ van Tosca Menten. Op natuurlijke wijze bracht ze het boeiende verhaal met de nodige humor. Het publiek luisterde heel aandachtig maar moest zo nu en dan ook lachen om het komische fragment. Op de vraag aan de jury of er nog verbeterpunten waren voor Tess, antwoordde de voorzitter: gewoon zo doorgaan! Een groot compliment. Dat compliment ging ook naar de overige voorlezers van de avondsessie. Het is te merken dat er op de scholen in Ommen veel wordt (voor)gelezen. Verder was de jury zeer tevreden over de keuze van de fragmenten.

  Voor de winnaars was er een oorkonde, een tas, een bos bloemen en een boekenbon namens de landelijke organisatie. Alle overige deelnemers kregen een oorkonde en tas als herinnering. Bibliotheek Ommen tekende voor de organisatie van deze ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.