Home / zure nederlaag vv avereest in rijssen

zure nederlaag vv avereest in rijssen

Tekst: Ruben Hendriksen

Avereest begon redelijk overtuigend en had het eerste kwartier het meeste balbezit. Zonder direct grote kansen te creëren was men de bovenliggende partij. SC Rijssen liet VVA het spel maken en zakte behoorlijk ver in op eigen helft. Avereest werd dreigender en de eerste kansen dienden zich aan. Het moet gezegd: doelman Nijland van SC Rijssen keepte een prima wedstrijd. Technisch was VVA beter maar SC Rijssen compenseerde dit met een tomeloze inzet.

Vrije trappen van Jurgen Visscher en Kevin Buiter belandden in de muur of net naast het doel van SC Rijssen. SC Rijssen kwam er een aantal keren gevaarlijk en snel uit en men zocht meestal de gevaarlijke spits Maxim van Straaten. Met zijn maatje Thijs Theijink zorgden zij voor de meeste dreiging. Na een volledig verkeerd geraakte bal door een verdediger van Rijssen belandde de bal net naast het doel van Rijssen. De daaropvolgende corner werd uit de draai door Yorick Bonen ingeschoten, maar geblokt. De bal kwam voor de voeten van de mee opgekomen Bernhard Binnendijk en hij tikte de bal binnen: 0-1. Op dat moment een verdiende voorsprong.

Lang kon VVA echter niet genieten van de voorsprong. Eigenlijk direct vanaf de aftrap werd de bal diep gespeeld op van Straaten. Hij controleerde de bal goed en volleerde hard op het doel van Reinier Zwijns. Die keerde de inzet heel knap met zijn voet. De afvallende bal werd technisch heel netjes door Thijs Theijink binnengeschoten: 1-1.

Avereest pakte de draad weer goed op en zocht het doel van Rijssen. Jurgen Visscher passeerde zijn directe tegenstander en op volle snelheid gaf hij de bal goed voor op de inkomende Jeroen Dijk. De laatste man van Rijssen blokte zijn inzet net op tijd en zo ging ook deze kans verloren.
Kort daarop verslikte een verdediger van Rijssen zich in de felle Jeroen Dijk. Jeroen ging richting het doel van Rijssen en op het juiste moment speelde hij af op Yorick Bonen. De normaal gesproken koelbloedige Bonen schoot de bal echter naast.

De tweede helft begon aan Avereest zijde met een ongewijzigde ploeg. Nog meer dan in de eerste helft speelde de wedstrijd zich af op de helft van SC Rijssen. Bij een van de spaarzame uitvallen kwam de bal voor de voeten van (opnieuw) Thijs Theijink en hij krulde de bal mooi in de verre hoek: 2-1. SC Rijssen raakte steeds meer overtuigd dat er een resultaat te behalen viel en men werkte zich het beroemde ‘snot voor de ogen’.

Avereest koos er vervolgens voor om wat opportunistischer te gaan spelen. Of dat al het juiste moment was waagde menigeen te betwijfelen. In plaats van voetballend en via de zijkanten voor gevaar te zorgen, koos men al vrij snel voor hoge ballen in het strafschopgebied. Deze waren meestal een prooi voor de verdedigers van SC Rijssen. En altijd zat er wel een been of voet tussen.

De ingevallen Marcel Baas zorgde voor een aantal gevaarlijke momenten. Een schot van Marcel ging richting bovenhoek maar werd prachtig over de lat getikt door doelman Nijland. Het leek zo’n middag te worden van ‘net niet allemaal’. In de 78eminuut kwam de aloude voetbalwet weer uit de kast. Een diepe bal werd door de Avereest verdediging niet echt verdedigd maar afgewacht. Maxim van Straaten was attent en plaatste de bal met een mooie boog over doelman Zwijns: 3-1.

VV Avereest liet het hoofd nog niet in de schoot zakken maar bleef de aanval zoeken. Opnieuw Doelman Nijland verijdelde de aansluitingstreffer. Avereest bleef hard werken en in de 88e minuut schoot Yorick Bonen de bal hard binnen: 3-2. Zou het toch nog? Helaas! Na ruim 90 minuten floot scheidsrechter Simmelink voor het einde en kreeg VV Avereest een zure nederlaag te verwerken. Men had mogelijk meer verdiend gezien het veldoverwicht en het aantal kansen, maar je krijgt niet altijd wat je verdiend.

Komende zaterdag ontvangt VV Avereest de andere tricolores: Bruchterveld, dat samen met VVA op een gedeelde derde plaats staat. Een belangrijke wedstrijd. Op Sportpark de Balk zal om 14.30 uur worden afgetrapt.

Lees ook

Gratis groentezaad voor scholen en kinderopvang uit Ommen

OMMEN – Scholen en kinderopvangorganisaties uit Ommen kunnen kosteloos groentezaden en een bijbehorend lespakket aanvragen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.