wanprestatie ovc 21 in kelderduel met musselkanaal

  Tekst: Willem Lampe

  Zo ver mogelijk wegblijven van de rode zone luidt voorlopig het devies voor de debutant uit Ommen, die maar moeizaam haar draai vindt in de nieuwe omgeving, zijnde de noordelijke klasse 3C. Het is sprokkelen. Maar toch, de enige juiste instelling is: welkom Groningers, maar besef dat hier niets te halen valt! Een sleutelduel? Mwoah…, beetje vroeg deze conclusie, maar bij verlies verzeil je in de probleemzone, dan wordt het zeker tot de winterstop een mistroostig en lastig verhaal.

  “Het is toch om je dood te schamen”, sprak de met een lichte blessure uitgevallen oproepkracht Kay van ’t Zand na afloop mistroostig. Iets verderop beende Nick Zandman met het hoofd op onweer richting een opvallend leeg clubhuis, “als het zo moet kap ik ermee.” Buiten doen Laurens Grobbe en Dennis ter Burg mopperend een rokertje. “Schrijf maar in je verslag: waardeloos, 6-1, punt.” Vader Jan ter Burg leverde een blanco briefje in. Hij had geen idee wie te nomineren als Man van de Wedstrijd. Wie kwam in aanmerking? Peter van der Sar had het na een uur wel gezien. “Puinhoop.” Na de 0-4 van Yordi van der Laan stapte de oud-speler op. “Schalke kwam tegen Dortmund ook terug van 4-0”, liet een onverbeterlijke optimist horen, maar na de 1-4 van Damon Nouri was het alweer gedaan met de inhaalrace.

  ‘Passie en beleving’, predikte trainer Patrick Wijsman vooraf. Het eerste van Kasper Nadozny kon doen was met zijn rubber handschoenen de bal uit het net plukken, nadat Yordi van der Laan de eerste aanval van Musselkanaal omzette in klinkende munt. Even later mocht Jordy Oost vanuit buitenspelpositie door en flitste de 0-2 op het scorebord. Als nog binnen het half uur Mathijs Boeijing Wesley Haverkort aftroeft is de wedstrijd gespeeld, zeker als pal na rust Van der Laan de vierde uppercut uitdeelt. De 1-4 is een piepklein doekje voor een levensgrote, etterende wond. Bij OVC ’21 lukt deze middag he-le-maal niks. En nog was gifbeker niet leeg. Jordy Oost en invaller Rolf Kayser bepaalden in de slotfase de eindstand op 1-6 voor de dit seizoen zo geplaagde Groningers. Ai, ai, ai, Westbroek was een ideaal kuuroord voor de ploeg van Albert Kamps. Dat kan nooit de bedoeling zijn geweest.

  Stand 3C: Dalfsen 9-27, Dalen 8-19, CEC 9-19, EMMS 8-18, Weerdinge 10-15 (-), Ter Apel ’96 10-15 (-1), SVV ’56 8-14, Twedo 8-12, Sleen 9-12, USV 10-12, Musselkanaal 9-7, OVC ’21 10-7, Gieten 10-3 en HODO 10-2.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.