Home / voorstel voor nieuw monument kamp erika

voorstel voor nieuw monument kamp erika

Bij het monument vindt jaarlijks de dodenherdenking plaats. Het oorlogsmonument, dat sinds 1946 op de Besthmenerberg staat, is in samenwerking met overledenen van het voormalige ‘Kamp Erika’ opgericht. Volgens het Cultuurhistorisch Centrum Ommen (CCO) heeft het bestaande gedenkmonument niet meer de uitstraling en waarde die het werkelijk verdient. Het CCO wil het nieuwe monument graag als middel inzetten om de geschiedenis van Kamp Erika onder de aandacht te brengen van kinderen en jongeren. “Dat is ook heel belangrijk, want zo geven wij de geschiedenis door” zegt wethouder Ko Scheele. Via de commissie Kunstzinnige vorming zullen scholen betrokken worden.

De kosten van het nieuwe monument worden geschat op 26.000 euro Naast de bijdrage van de gemeente wordt geprobeerd om via crowdfunding nog eens 5 mille bijeen te krijgen. Op 25 januari 2018 buigt de raad zich over het voorstel.

Lees ook

Ook in Dalfsen waren de winkeliers de lockdown beu

DALFSEN – “Ondanks dat er al iets was uitgelekt, heb ik met enige spanning en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.