voorbeschouwing quick 20 marienberg

  Maar ze zijn net zo kort of lang als die nachtelijke avonturen in Mariënberg en omstreken, wat ik je brom!

  Quick’20 is er een jaartje tussenuit geweest. Nadat ze kampioen werden van de derde klasse D in het seizoen 2015/2016 bivakkeerden ze een jaartje in 2H.

  Het werd nog minder dan een onverdeeld succes. De glimlach was vaak niet te genieten op de gezichten van zaterdag Heren 1 van grootmacht Quick’20 die vooral op zondag de pannen van het dak spelen. Ze eindigen roemloos op de laatste plaats, plek nummer veertien. 23 verliesbeurten en 3 gelijke spelen. Daar wil je niet vertoeven, waarvan akte!

  Te groot voor het servet en te klein voor het tafellaken, of is dat wat te kort door de Primula-bocht?

  Het boterde derhalve niet meer zo tussen Peter Nuchelmans, de hoofdtrainer, en Quick’20.

  Bijzonder snel werd er afscheid genomen. Rendementen uit het verleden boden geen garanties meer voor de verdere toekomst.

  Jan Exel, familie in Lemele…?, werd opgetrommeld en hij kreeg de ploeg weer aan het voetballen. Zaterdag 1 leeft weer, het zit niet meer langer in het verdomhoekje bij Quick’20.

  We spelen toch niet langer meer op een achterafveldje wat je enkel en alleen bereikt door een betonnen vooroorlogse spelerstunnel….??

  Ondertussen zijn ze fier en trots geworden op de zaterdagtak van het zondag amateurbolwerk, althans dat mag ik toch hopen? De mooie zwarte shirts en witte broeken verdienen een mooi en strak hoofdveld als podium. Want zaterdag is toch de mooiste dag van de week als ik de heren voetballers van de film en serie All Stars mag geloven.

  Quick ziet zich na 10 wedstrijden terug op een voorlopige vierde stek. 22 punten werden er gehaald.

  7 x winst, 1 x gelijk en 2 verliespartijen. Vorige week won Hellendoorn met 0-2 in Oldenzaal van Quick’20.

  Hoe dat in zijn werk ging moet ik jullie helaas schuldig blijven. Kon zowel bij Quick’20 als bij de ploeg uit Hellendoorn geen relevant wedstrijdverslag vinden of ik moet naar Hans Anders…..

  Maar Niels van ’t Hoog zal zijn huiswerk vast en zeker hebben gedaan.

  Een makkie zal het niet worden met de nog steeds overvolle ziekenboeg. Vorige week behaalden wij een eenvoudige overwinning, thuis tegen het geplaagde Achilles Enschede.

  Het enige verwijt wat wij de jongens mochten maken is dat Achilles verduveld lang in leven werd gehouden. Na dik twintig minuten hadden ze al uitgeteld op de slachtbank moeten liggen.

  Voor de winterstop spelen wij nog twee wedstrijden, komende zaterdag tegen Quick’20 en we gaan de winterstop in met de thuiswedstrijd tegen Banthum.

  Een zware en moeilijke klus ook al was iedereen wel fit en fruitig aan boord.

  Ach, we hebben wel eens vaker vriend en vijand weten te verbazen.

  Zo ook op 10 oktober 2015, al denkt ene Nuchelmans daar nog steeeds anders over. Ouderwets kick and rush voetbal, van box tot box leverde ons destijds een mooie 5-2 overwinning op Quick’20.

  Hij had geen kampioen aan het werk gezien. Dat klopte, wij legden uiteindelijk beslag op de derde plek. Quick werd dat jaar kampioen, zij beslisten de tweestrijd die ze voerden met DZSV uit Dinxperlo bij het sluiten van de markt in haar voordeel.

  De return in Oldenzaal was destijds appeltje eitje voor de Quickers, op 5 maart 2016 werd het 3-0 voor Oldenzaal die voorzichtig een voorschot namen op de titel.

  Dat was toen en nu is nu….Kieken wat er voor ons in het vat ligt komende zaterdag bij de Glimlach van Twente….Wordt het bourgondisch of bijzonder zwaar tafelen….??

  Ik gok ouderwets op een 1-3 zege. Het duel staat onder leiding van scheidsrechter Martin Bos en hij fluit om 15.00 uur voor het eerst op zijn fluit. Veule wille en succes mannen! (AD)

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.