Home / vilsteren is klaar voor de klapper tegen ulu spor

vilsteren is klaar voor de klapper tegen ulu spor

Tekst: Willem Lampe

Voor Hendri Zwinselman en zijn gele horde is december de maand van de waarheid. IJhorst was de generale repetitie voor het klapstuk tegen koploper FC Ulu Spor. Mag dat zo gezegd worden? Ja, dat mag zo gezegd worden! Vilsteren is in vorm. Zwinselman was zeer te spreken. “Ik had al gehoord dat het veld daar mooi ligt. Midden in de bossen, maar goed, we kwamen natuurlijk niet voor een toertje IJhorst of een frisse boswandeling. Ik had al gehoord dat IJhorst graag fel van start gaat. Lekker opportunistisch en snel een voorsprong pakken. Dus continu was het lange peren, vooral richting de snelle linkerspits. Onze rechtsback Jari Vlierman had er de handen vol aan, maar de rugdekking van de geroutineerde Gerben Blankenvoorde en Nico Nijhoff was uitstekend. Al vlot kreeg onze spits Fedor Hendriks een open kans, maar hij scoorde niet. Ik dacht: o jee, het wordt toch niet zo’n pechmiddag, maar gelukkig waren we goed bij de les.”

Nadat de eerste storm was geluwd pakten de bezoekers een verrassende voorsprong. Linkerspits Jeffrey Feijen trok naar binnen en haalde succesvol uit. Erik Wielink egaliseerde de voorsprong, maar Fedor Hendriks zorgde er koppend voor dat Vilsteren op voordeel ging rusten. De broze marge werd halverwege het tweede bedrijf uitgebouwd. Fedor Hendriks werd zonder genade bruut onderuit gekegeld. Zelfs Stevie Wonder had een strafschop kunnen billijken. Niels Noordman was de beul die het lot over IJhorst bezegelde. Nog een toetje? Vooruit. Hendriks is de doelpuntenmachine die altijd en overal wil scoren. Wat de stand ook is. Hoeft niet mooi, als de knikker maar in het netje belandt. De afsluitende 4-1 is een goal waar de Vilsterse Stürmer patent op heeft. Half struikelend voor de man, puntje tegen de bal en bingo!

Stand 5A: Ulu Spor 9-24, Uffelte 10-22, Scheerwolde 8-19, IJhorst 9-19, Vilsteren 10-19, Giethoorn 9-18, DOS ’63 10-11, DVSV 10-8 (-6), Wapserveen 10-8 (-17), Kuinre 8-6, Blankenham 9-3 en Willemsoord 8-1.

 

Lees ook

Expositie van Janny de Groot in de Mozaïek

LEMELERVELD – In kulturhus de Mozaïek in Lemelerveld is momenteel een expositie te zien van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.