uit hei en dennen koninklijk geluk

  Maar, wat lazen we tussen de regels door in de krant “het kwam Engeland wel goed uit, een frisse loot aan de koninklijke stamboom en weer een koninklijke bruiloft”. Het is immers kommer en kwel in het ontwrichte Engeland met z’n Brexit en weinig inspirerende premier May. Ze moeten het in Engeland van prins William, Kate en hun twee koninklijke telgen hebben. Gelukkig komt er nog een derde, waardoor iedere Brit even z’n momentje van extase heeft.

  Weliswaar is het hoog bejaarde koningin/prins echtpaar nog altijd geliefd, maar veel meer heeft dat koninkrijk niet te bieden hè. Hun nakomelingen zijn niet zo bemind, want ja, hun geliefde Diana is (door toedoen van ontrouw van Charles met zijn paardenvrouwtje) toch maar verongelukt in een taxi met een buitenlandse islamitische gigolo in Parijs. Dochter Anne scheidde van haar vreemdgaande paardenliefhebber en hertrouwde met één van haar bewakers, zoon Andrew scheidde van z’n ontrouwe dikke geld verslindende roodharige Fergie en slechts Edward bleef trouw aan z’n Sophie, die haar schoonmoeder voor veel geld wilde verkwanselen voor een interview met een bemiddelde sjeik. De man van de koningin is een verarmde Griekse prins, die het in hun huwelijk niet zo nauw nam met z’n trouwbelofte.

  Nee, dat lees je niet in de vorstelijke bladen. En bij Blauw Bloed, waar Jeroen Snel de scepter zwaait, zie je alleen maar vorstelijke pracht en praal. De enige die het zelfs bij Snel niet goed kan doen is prins Laurent van België. Terwijl dat de enige is, die zichzelf blijft, nl een onhandelbare gekwetste dikke sukkel zonder enige koninklijke allure. Hij mag ook niets van broer en regering hè. In een operette uniform naar een niet bevriende natie vliegen, om daar met een tirannieke pseudo generaal te praten over participatie in een dubieuze handel in wapenmaterieel. Nu dreigt de regering met het intrekken van z’n jaarlijkse dotatie. In Spanje moest Juan Carlos aftreden omdat hij met een duitse pseudoprinses op olifanten had gejaagd. Het is tobben hoor bij vorstelijke lieden. Dat mini staatje Monaco, met een ontrouwe prins en een ongeïnteresseerde zwemster als prinses. Boffen wij even met ónze Willem Alexander en Máxima.

  Antoinette

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.