Home / tv uitzending lauren en het geld in teken van het levende dorp uit dalfsen

tv uitzending lauren en het geld in teken van het levende dorp uit dalfsen

Stichting Het Levende Dorp heeft ten doel het eerste dorp ter wereld te realiseren waar de huizen gebouwd zijn van levende bomen. Het levend bouwen combineert verticaal tuinieren met arbor-sculpture en treeshaping. Door deze bloembakken-bouw toe te passen, zijn de huizen direct bewoonbaar. Ook zijn de huizen zuurstof-creërend. Daarbij wordt Het Levende Dorp geheel zelfvoorzienend en circulair. Door bijvoorbeeld het aanleggen van voedselbossen, het bouwen van eco-toiletten, een zogeheten biomeiler en natuurlijk gebruik van zonne-energie laten de bewoners van Het Levende Dorp een zeer beperkte footprint achter. Doel is die footprint tot nihil te brengen.

Om bekendheid te genereren en gelden te vinden voor het aankopen van een stuk land, organiseert de stichting het jaarlijkse benefietevenement The Living Village Festival, aan de Brinkweg te Dalfsen. Volgend jaar vindt dat plaats van 18 tot en met 25 juni 2018.

Lauren! En het geld
Of je er nou in zwemt of juist helemaal niks te makken hebt, niemand lijkt te ontsnappen aan de invloed van de euro, dollar of yen. Lauren Verster verdiept zich in de magie van de harde knaken en onderzoekt in vier afleveringen de invloed die geld uitoefent op ons leven. In Lauren! En het geld brengt de documentairemaakster drie dagen een bezoek aan Dalfsen, waar ze in gesprek gaat met de toekomstige dorpsbewoners van Het Levende Dorp. En daarin ontdekt welke waarde en betekenis geld in die nieuwe samenleving heeft volgens hen.

Informatiebijeenkomst
Na de uitzending organiseert Stichting het Levende Dorp op donderdag 11 januari een Informatiebijeenkomst in de Stoomfabriek. Wie de uitzending nog niet heeft gezien, is welkom om 19:00 uur. Vanaf 20:00 uur vertelt de organisatie meer over het levend bouwen, het dorp zelf, de verschillende disciplines en natuurlijk is er ruimte voor vragen, antwoorden en discussie. Iedereen is welkom, toegang is gratis!

19:00 uur inloop Stoomfabriek Dalfsen
19:15 uur aflevering ‘Lauren! En het Geld’
20:00 uur nabespreking, vragen en antwoorden
21:00 uur afsluiting met een drankje

Er zijn maximaal 120 plekken beschikbaar, aanmelden kan door een mail te sturen naar info@hetlevendedorp.nl.

Lees ook

Leerlingen OBS Dennenkamp werken mee aan Schone Rivieren

OMMEN – Zaterdagmorgen 25 september hebben leerlingen uit de hoogste groepen van basisschool De Dennenkamp …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.