Home / tovertafel voor aac de dante

tovertafel voor aac de dante

Tekst: Dook van Gils

Marry de Lange, een van de medewerkster, liet zich sponsoren voor de Nijmeegse 4daagse en kon 1.000 euro neertellen. Ze zegt: “Ik weet nog niet of ik ‘m in 2018 weer ga lopen, maar dit keer is het me aardig meegevallen.” Van de Hessel Mulert Stichting kwam een bijdrage en onlangs overhandigde het Steunfonds van PKN Ommen 2.500 euro, dat fonds steunt jaarlijks een goed doel in Ommen. Verder werden er tijdens de onlangs gehouden winterfair zelfgebakken appeltaarten verkocht om de kas voor de tovertafel te spekken. In de goed geoutilleerde keuken worden door de cliënten van de Dante het hele jaar door appeltaarten gebakken. Marry de Lange: “We hebben vaste afnemers van de appeltaarten: onder andere de Zwiezeborg tussen Hardenberg en Gramsbergen, Café de Herberg in Ommen en Atelier Witharen, maar iedereen die wil, kan appeltaarten bestellen.”

AAC de Dante, een dagbestedingslocatie van de Baalderborggroep, telt vier groepen met in totaal ongeveer 60 cliënten in de leeftijd van 18 tot 85 jaar afkomstig uit Ommen en omliggende plaatsen. De meeste cliënten wonen in beschermde woonvormen, een aantal van hen is thuiswonend. De cliënten helpen zelf mee in de huishouding, voor zover dat in hun vermogen ligt. Ze helpen bijvoorbeeld met koffie en thee zetten, met stofzuigen en met de was opvouwen. In de grote, lichte ruimte in het midden van het pand aan de Balkerweg wordt gezamenlijk pauze gehouden en gegeten.

Met de tovertafel, een soort beamer die hangend aan het plafond op een tafel projecteert, kunnen spelletjes gedaan worden. Door met de hand bijvoorbeeld op een ronde, gekleurde bol te drukken, ontstaat een grote verfspetter. Lieveheersbeestjes en vissen kunnen ‘gevangen’ worden of ballonnen stukgemaakt worden met prikkeldraad. Het apparaat is uit te breiden met andere spellen. De tovertafel rouleert bij de Dante; hij verhuist elke maand naar een andere groep. “Het apparaat weegt negen kilo, dus we verplaatsen ‘m niet dagelijks. Maar hij wordt echt veel gebruikt op een interactieve manier. Ja, de tovertafel is zeker een aanwinst voor onze cliënten,” zegt Marry. Dat dat inderdaad zo is, laat een van de cliënten graag even zien. Met veel inzet en plezier zoekt ze de lieveheersbeestjes op die zich onder de herfstblaadjes verstopt hebben. Als ze ‘gewonnen’ heeft, klinkt een vrolijk muziekje en glimlacht ze van oor tot oor.

Lees ook

Voetbal regio Dalfsen

ASC’62 begint te slap aan eerste helft ASC’62 speelde thuis tegen ZAC en verloor met …

Home / tovertafel voor aac de dante

tovertafel voor aac de dante

Tekst/foto: Dook van Gils

De cliënten genieten erg van de bewegende beelden waarmee ze spelletjes kunnen doen. Met verschillende acties en giften werd de benodigde 6.000 euro bijeen gebracht.

Marry de Lange, een van de medewerkster, liet zich sponsoren voor de Nijmeegse 4daagse en kon 1.000 euro neertellen. Ze zegt: “Ik weet nog niet of ik ‘m in 2018 weer ga lopen, maar dit keer is het me aardig meegevallen.” Van de Hessel Mulert Stichting kwam een bijdrage en onlangs overhandigde het Steunfonds van PKN Ommen 2.500 euro, dat fonds steunt jaarlijks een goed doel in Ommen. Verder werden er tijdens de onlangs gehouden winterfair zelfgebakken appeltaarten verkocht om de kas voor de tovertafel te spekken. In de goed geoutilleerde keuken worden door de cliënten van de Dante het hele jaar door appeltaarten gebakken. Marry de Lange: “We hebben vaste afnemers van de appeltaarten: onder andere de Zwiezeborg tussen Hardenberg en Gramsbergen, Café de Herberg in Ommen en Atelier Witharen, maar iedereen die wil, kan appeltaarten bestellen.”

AAC de Dante, een dagbestedingslocatie van de Baalderborggroep, telt vier groepen met in totaal ongeveer 60 cliënten in de leeftijd van 18 tot 85 jaar afkomstig uit Ommen en omliggende plaatsen. De meeste cliënten wonen in beschermde woonvormen, een aantal van hen is thuiswonend. De cliënten helpen zelf mee in de huishouding, voor zover dat in hun vermogen ligt. Ze helpen bijvoorbeeld met koffie en thee zetten, met stofzuigen en met de was opvouwen. In de grote, lichte ruimte in het midden van het pand aan de Balkerweg wordt gezamenlijk pauze gehouden en gegeten.

Met de tovertafel, een soort beamer die hangend aan het plafond op een tafel projecteert, kunnen spelletjes gedaan worden. Door met de hand bijvoorbeeld op een ronde, gekleurde bol te drukken, ontstaat een grote verfspetter. Lieveheersbeestjes en vissen kunnen ‘gevangen’ worden of ballonnen stukgemaakt worden met prikkeldraad. Het apparaat is uit te breiden met andere spellen. De tovertafel rouleert bij de Dante; hij verhuist elke maand naar een andere groep. “Het apparaat weegt negen kilo, dus we verplaatsen ‘m niet dagelijks. Maar hij wordt echt veel gebruikt op een interactieve manier. Ja, de tovertafel is zeker een aanwinst voor onze cliënten,” zegt Marry. Dat dat inderdaad zo is, laat een van de cliënten graag even zien. Met veel inzet en plezier zoekt ze de lieveheersbeestjes op die zich onder de herfstblaadjes verstopt hebben. Als ze ‘gewonnen’ heeft, klinkt een vrolijk muziekje en glimlacht ze van oor tot oor.

Lees ook

Voetbal regio Dalfsen

ASC’62 begint te slap aan eerste helft ASC’62 speelde thuis tegen ZAC en verloor met …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.