start verduurzaming 93 woningen in ommen en omgeving

  In opdracht van De Veste verricht Hemink Groep B.V. uit Holten de werkzaamheden aan 93 woningen in Ommen en omgeving. Ter voorbereiding op de werkzaamheden is begin december gestart met de verduurzaming van twee proefwoningen in Lemelerveld. Er wordt onder andere asbest verwijderd, daken en spouwmuren worden geïsoleerd, ramen worden vervangen door HR++ beglazing, Cv-ketels die ouder zijn dan vijftien jaar worden vervangen en het buitenschilderwerk wordt opnieuw gedaan.

  Met al deze maatregelen gaat de energiezuinigheid van de woningen omhoog waardoor deze minimaal een energielabel B krijgen. Naar verwachting wordt het gehele project afgerond in april 2018. Een projectteam bestaande uit medewerkers van De Veste en aannemer Hemink Groep B.V. betrekt bewoners zowel voor, tijdens als na de uitvoering zoveel mogelijk bij de verduurzaming van de woningen. De komende periode worden verschillende bewonersbijeenkomsten gepland.

  Tijdens deze bijeenkomsten ontvangen huurders informatie over de plannen, de uitvoering van de werkzaamheden en de voordelen van de duurzaamheidsmaatregelen. Daarna volgt een huisbezoek waarin bewoners kunnen aangeven welke wensen en behoeften zij zelf hebben ten aanzien van de verduurzaming van de woning. Samen met de huurders kijken een wijkconsulent van De Veste en de aannemer vervolgens welke werkzaamheden worden uitgevoerd. Zo probeert de woningstichting steeds meer de wens van haar huurders mee te nemen in de besluitvorming.

  De Veste vindt het belangrijk dat haar huurders comfortabel kunnen wonen tegen een betaalbare huurprijs. Daarom investeert de woningstichting in energiebesparende maatregelen. De plannen van De Veste zijn erop gericht dat in 2020 het totale woningbezit een gemiddeld energielabel B heeft. In totaal verduurzaamt de woningstichting de komende jaren zo’n drieduizend woningen. Door alle maatregelen dalen de woonlasten van de huurders flink, want er staat geen huurverhoging tegenover.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.