staphorst krijgt geen windmolens in de staatsbossen

  Dat meldt RTV Oost

  In de gemeente moeten in 2021 nog vier extra windmolens staan. Daarvoor worden momenteel locaties onderzocht, waaronder de Staatsbossen.

  “Staphorst was de eerste gemeente in Overijssel waar windmolens werden geplaatst”, aldus Jaspers Faijer. “De gemeente was daarin vooruitstrevend. Als eerste windmolens in Staatsbossen zou daarin ook passen.”

  Opnieuw in gesprek
  In eerste instantie had de provincie gezegd dat de locatie niet geschikt zou zijn. “Maar de raad had gehoord dat het in een andere gemeente wel mogelijk was om windturbines in Staatsbossen te plaatsen.” En dus ging de wethouder opnieuw in gesprek met de provincie.

  In dat gesprek bleek dat ook in andere gemeenten windturbines in Staatsbossen geen optie is. “En dat is geen provinciaal beleid, maar een beslissing vanuit het Rijk.”

  De afwijzing van de locatie levert de gemeente volgens de wethouder geen problemen op, omdat er meer geschikte locaties zijn. Medio 2018 moet definitief een locatie worden aangewezen. Op 1 januari 2021 moeten de windmolens in gebruik zijn genomen.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.